LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine LTB Başkanı Mehmet Harmancı,Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, LTB Spor Kulübü Asbaşkanı Akın Aktunç ve bazı Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Bu yıl 23 Ekim Pazar günü 3 parkurda yer alacak etkinliğin adı atılan karşılıklı imzalarla “ Turkcell Lefkoşa Koşuyor Maratonu 2016” oldu.

Bu yıl da LTB,Atletizm Federasyonu ve Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşecek maraton lösemili çocuklar yararına koşulacak.

Bu yıl yine 4 km. halk yürüyüşü, 8 km. ve 21 km. olarak 3 parkur halinde koşulacak ve LTB önünden start alacak “ Turkcell Lefkoşa Koşuyor Maratonu 2016” yine belediye önünde son bulacak.

HARMANCI: “LEFKOŞA BİR KEZ DAHA TURKCELL’LE KOŞACAK”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı bu yıl yine şeffaf ve adil bir ihale süreciyle Lefkoşa Koşuyor Maratonu’nun ana sponsorunu belirlediklerini kaydederek, 3 yıl üst üste bu ana isim hakkı sponsorluğunu kazanan Kuzey Kıbrıs Turkcell’e gösterdikleri ilgi ve değerden dolayı teşekkür etti. Lefkoşa’nın maratonun coşkusunu yaşamaya başladıklarını dile getiren Harmancı Lefkoşa’nın bir kez daha Turkcell’le koşacağını söyledi.

HARMANCI: “MARATON İLE TOPLUMSAL SİNERJİ VE ENERJİYİ YAKALADIK”

Bu maraton geliri ile kişiye ve topluma dokunmanın yanı sıra bir de toplumsal sinerji ve enerji yakalamayı başardıklarını vurgulayan Harmancı, toplum doğru bir yere gideceği bilinciyle sırf katkı olması için maratona kayıt yaptırdığını kaydetti. Binlerce insanın Lefkoşa sokaklarında gerek eşiyle ve çocuklarıyla gerekse köpeğiyle ve arkadaşlarıyla özgürce bu etkinliğin bir parçası olduğuna dikkat çeken Harmancı bunun kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydetti.

HARMANCI: “MARATONLA LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR GÜLECEK.”

Bu yılla birlikte 3 yıldır maratonun gelirinin Spor Kulübü’ne değil de toplumsal bir faydaya etki edecek şekilde kullanıldığını dile getiren Harmancı, ilk yıldaki Hayvan Barınağı ve 2. yıldaki Engelsiz Ulaşım Aracı’ndan sonra bu yıl da insanların lösemili çocukların yararına koşacağının altını çizdi.

Harmancı, “Maraton 1974’ten sonra belkide kaybettiğimiz birliktelik ruhunun yeniden toplumda hayat bulmasına vesile oluyor. Bu yıl yine maratonumuz çok değerli bir amaca hizmet edecek. Bu yıl da lösemili çocukların gelirinden faydalanabileceği bir maraton koşacağız. Lefkoşa, Turkcell ile koşacak ve umarım lösemili çocuklar da gülecek” dedi.

Yan sponsorlukların da devam ettiğini dile getiren Harmancı, obeziteye karşı spor sevgisini de aşılayan bu ve buna benzer etkinliklerin toplumda artmaya başladığını gözlemlemenin de mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Harmancı konuşmasını “Şehirde sadece futbol ve basketbol yok. Olimpiyat ruhunu yansıtan atletizm de artık var. Bu işbirlikleri geliştikçe daha profesyonel maratonlara da kavuşacağız. O yüzden çok değerli bir katkı yapan Turkcell’e, pozitif katkılarından dolayı Spor Kulübü üyelerine ve Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ediyorum.” diyerek sonlandırdı.
Editör: TE Bilisim