Lefke ve bölgesi sivil toplum örgütü temsilcileri, Meclis Genel Kurulunda görüşülen ‘Serbest Liman Yasa Tasarısı değerlendirmek amacıyla dün toplantı düzenledi.

Toplantıda, Lefke ve bölgesinde kirli yatırıma izin vermeyecekleri açıklandı.
Lefke Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Lefke ve Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay, bölgeye yapılması düşünülen kirli yatırımlara karşı olduklarını söyledi.

7 yıl önce aynı konuyla ilgili olarak uzun soluklu bir mücadele başlattıklarını ve bu konuyu gündemden düşürmeyi başardıklarını anımsatan Oktay, bölgede ikinci bir serbest liman ve bölge oluşturma konusunun yeniden gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Oktay, bölge sivil toplum örgütleri olarak konuyla ilgili mücadele başlattıklarını ve tüm ilgili paydaşlarla yapacakları toplantılar sonucunda gerekli eylem planını ortaya koyacaklarını ifade etti.

Toplantıya katılan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da daha önce bölgede serbest liman ve bölge oluşturma konusunda yaşananların ortada olduğunu kaydederek, meclis genel kurulundaki konuyla ilgili görüşmenin bölge halkında tedirginliğe neden olduğunun altını çizdi.

Yetkililerin Lefke bölgesinde kirli yatırımın bir daha söz konusu olmayacağına dair sözleri bulunduğunu anımsatan Kaya, turizm, eğitim ve üretimle önplana çıkması hedeflenen Lefke bölgesinde böyle kirli yatırımların kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Toplantı sonucunda alınan kararlar daha sonra basın bildirisiyle duyurulacak.

Editör: TE Bilisim