Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), 2014-2015 Akademik yılında, Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde açılmış olan, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık doktora programı ile yüksek kalitede eğitim vermeyi hedefliyor.

LAÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı, Doç. Dr. Nergüz Bulut Serin, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık doktora programı ile ilgili yaptığı açıklamada, programın en genel amacının, nitelikli ve alanında uzman öğretim elemanları yetiştirmek ile öğrencilere psikolojik danışma ve rehberlik alanına ilişkin teorik ve uygulama dersleri vermek, bilimsel araştırmalar yaparak yeni bilgilere ulaşmak, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazandırmak olduğunu ifade etti.

Serin, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık doktora programı ile hem üniversitelerin, son yıllarda hızla artan psikolojik danışman ve öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak, hem de alanına ilişkin, güncel araştırmaları takip edebilen, evrensel eğilim ve değerlere duyarlı akademisyenler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Serin, ayrıca program bünyesinde araştırmacıların ve doktora öğrencilerinin yapacakları araştırmalarla hem bölgeye hem de ülkeye katkıda bulunacaklarını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim