Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Deniz ve Balıkçılık Araştırma Enstitüsü, Kıbrıs Deniz Araştırmaları Vakfı ve diğer kuruluşlar tarafından “I.Uluslararası Kıbrıs Balıkçılık Sempozyumu” düzenleniyor.

LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, sempozyum 24-27 Mart tarihleri arasında Girne Acapulco Holiday Resort Otel’de yapılacak.

Sempozyumda Su Ürünleri Avcılığı, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Avlama Teknolojisi, İşleme Teknolojisi, İklim Değişikliği, Tür Ekolojisi, Üreme Biyolojisi, Popülasyon Dinamiği ile Koruma ve diğer konular üzerine oturumlar gerçekleşecek.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile yurt dışından çeşitli eğitim ve araştırma kurumlarından bilim insanı, kurum yöneticisi ve temsilcisi, sivil toplum örgütü ve üreticinin katılması beklenen sempozyum aynı zamanda Türkiye ve KKTC  arasındaki “Su Ürünleri” ile ilgili  işbirliğinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak.

Sempozyum, 25 Mart Pazartesi günü saat 09.00’da yapılacak törenle başlayacak ve 27 Mart Çarşamba günü 14.30-16.00 gerçekleştirilecek Balıkçılar Birliği ve Kooperatiflerin KKTC Balıkçılığı ile ilgili konuları kapsayan oturumunu takip eden tavsiyeler ve kapanış konuşmasıyla tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim