Program kapsamında daha sonra LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda 17:00-18:30 saatleri arasında 23. bağımsızlık kutlamaları yer aldı. Kutlama programı, Kazakistan’ın Milli Marşı ile İstiklal Marşı’nın okunması, Diş İlişkiler Direktörü Kezban Zurnacı’nın açılış konuşması, Kazakistan’ın kuruluşunun tarihçesi ve tanıtım videosunun izletilmesinin ardından başladı. Kutlamalar kapsamında, Kazakistan’ın kültürel özelliklerini anlatan görüntüler, geleneksel dans gösterileri, defile ile şiir sunumları gerçekleştirildi. Kazakiztan’ın geçmişi ile gelecekteki stratejileri, sağlık, eğitim, ulaşım, yönetim, siyasi, turizm, doğal ve sosyo-kültürel değerleri gibi konuları hakkında sinevizyon gösterimi yapıldı.
Program sonunda, LAÜ Öğrenci Dekanı Özgür Yılmabaşar, Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü İsmet Yücefer ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Mehmet Günkut tarafından, öğrencilere teşekkür belgesi verildi.
Ardından LAÜ Fun Club’ta 20:00-23:00 saatleri arasında 23’üncü bağımsızlık yıldönümü pastası kesildi ve yöresel müzikler eşliğinde dans gösterileri yapıldı.
 
Editör: TE Bilisim