LAÜ Gastronomi Uygulama Mutfağı’nda gerçekleşen “Yemek Yarışması”na Özbekistan, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dan gelen yabancı uyruklu misafir öğrenciler katıldı. Yapılan lezzetli yemeklerin kültürlere göre farklı sunumları ile dikkat çektiği yarışmada jüri olarak LAÜ Hazırlık Okulu Öğretim Elemenları ve Gastronomi Mutfağı yetkilileri yer aldı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda “Yemek Yarışması”nda en iyi yemek ödülünde birinciliği Tacikistan, ikinciliği Özbekistan, üçüncülüğü Kırgısiztan ve en iyi stand ödülünü Kazakistan alırken, dostluk ödülüne Rusya layık görüldü.

Yaz kampı birinci grup öğrencileri Lefke Avrupa Üniversitesi’nde geçirmiş oldukları gerek akademik gerekse zengin sosyal aktivite programlarından memnun kaldıklarını belirterek, Lefke ve bölgesinin sakin, huzurlu kent yaşamına ve doğasına hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Uluslararası Gece’de Kıbrıs kültürünü yansıtacak yemekler, müzikler ve Lefke Belediyesi Halk Oyunları tarafından folklor gösterileri gerçekleştirildi. LAÜ öğrencilerinin ve misafir öğrencilerin birlikte kültürel müzikler eşliğinde eğlendiği gecede yer alan “Kültür Defilesi” ilgi ile izlendi.

Ayrıca gecede KKTC’de iklim ve coğrafi şartlar açısından doğal yaşam alanı özellikle adanın batı kesimlerinde bulunan Kıbrıs Muflonu’nu simgeleyen LAÜ maskotu “Muffi” öğrencilerin etkinliklerine eşlik ederek, öğrencilerin ilgi ve beğenisini kazandı.
 
Editör: TE Bilisim