24 Kasım 2014 tarihinde Polis Genel Müdürlüğü’nde imzalanan protokle, Polis Genel Müdürlüğü adına PGM Vekili Pervin GÜRLER, Lefke Avrupa Üniversitesi adına ise Üniversite Rektörü Prof Dr. Mehmet Ali YÜKSELEN imza koydu. Prtokol sonrası Lefke Avrupa Üniversitesi’nde eğitim görecek Polis Mensuplarının indirimli olarak bu haktan yararlanacaklardır.

 

            Törene, protokole imza koyanların yanı sıra; PGM II. Yardımcısı Süleyman MANAVOĞLU, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Akın CELLATOĞLU, LAÜ  Genel Sekreteri Mehmet YALÇIN, PGM - İdari İşler ve Özlük İşleri Müdürü Hüseyin Kadir ÇETE, Polis Okulu Müdürü Bekir ABATAY ve LAÜ - Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmet YÜCEFER de hazır bulundu.  

 

            İmza töreninde konuşan PGM Vekili Pervin GÜRLER; eğitim konusunda yapılan bu protokolün önce Polis Örgütüne sonrasında ise Devletimize gerek bilimsel, gerekse eğitsel anlamda yararlı olacağına inancını belirtti ve her iki kuruma hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

           

            Gürler, Polis Teşkilatı olarak geçmişte de KKTC’de faaliyet gösteren diğer üniversiteler ile eğitim konusunda protokol imzaladıklarını ve eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini belitti. 

 

            Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Yükselen ise eğitim adına atılan bu adımdan dolayı başta PGM Vekili Pervin GÜRLER’e ve Polis Teşkilatına teşekkür etti.

            Protokol öncesinde Polis Genel Müdürlüğü ile iş birliklerinin var olduğunu bu protokol ile işbirliklerinin resmi bir yapıya kavuşacağını belirtti.

 

            Polis Teşkilatı ile birlikte geleceğe yönelik projelerde çalışmak istediklerini, bu çalışmaların hem öğretim elemanlarına hem de Polis Teşkilatına faydalı olacağına vurgu yapan Yükselen, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu ve gördükleri ilgiden dolayı Polis Teşkilatına karşı memnuniyetini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim