Lapta köy meydanında gerçekleşen etkinlik saat 19.30’da başladı. Katılımcılar meydana gelmeden önce Güzelyalı Plajı’nda buluşup yaklaşık 200 arabalık konvoyla Lapta’ya kadar geldi. Coşkulu kalabalığın meydanda toplanmasının ardından tanıtım etkinliği başladı. İlk olarak CTP-BG’ye ait 9 Yıldızlı Belediyede yapılan icraatları anlatan bir tanıtım filmi gösterildi. “Yıldızlı Belediyeciliği” anlatan kısa filmin gösterilmesinin ardından CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa bir konuşma gerçekleştirdi. Erkan Eminağa’nın ardından CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve CTP-BG Lapta Belediye Başkan adayı HarperBahadi birer konuşma yaptı. Konuşmaların gerçekleştirilmesinin ardından teker teker sahneye çağrılan belediye meclis üyesi adaylarına CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk tarafından yıldızlı rozetleri takıldı.

ERK: YAPILANLAR TESADÜF DEĞİL
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP-BG’nin elinde bulundurduğu 9 belediyeninde “Yıldızlı Belediyeler” olduğunu ve bu belediyelerde yapılan icraatların bir tesadüf olmadığını vurguladı. Yerel yönetimlerdeki hedeflerinin yerinden yönetim olduğunu kaydeden Erk, insana büyük değer verdiklerini ve “Önce İnsan” dediklerini dile getirdi. CTP-BG’nin yerel yönetimlerde markalaştığına dikkat çeken Erk, 29 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerde 9 olan belediye sayısının daha yukarı çıkacağını ve bu belediyeler arasına Lapta Belediyesi’nin de ekleneceğini ifade etti. Erk son olarak Lapta halkının da “Yıldızlı Belediyeciliği” hakettiğini belirterek sözlerini tamamladı.

EMİNAĞA: SİZLERLE BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ
Girne İlçe Başkanı Erkan EminağaLapta’da gerçekleştirilen “Yıldızlı Belediyeler” şöleninde bir konuşma yaptı. Bölgede yaşanan sorunları halkın desteğiyle birlikte çözeceklerini ifade eden Eminağa, yerel seçimlerin insan hayatına daha hızlı temas ettiğini söyledi. Çöpler toplanmamışsa, sular akmıyorsa hayatın duracağını, yollar bozuksa, kaldırım yoksa kaza ve üzücü haberlerin kapıda olduğunu dile getiren Eminağa, bunlarla birlikte sanatsal bir Lapta yaratacaklarını ve Lapta halkının yıldızlı belediyeciliği hakettiğini kaydetti. Beldenin ihtiyaçlarını bildiklerinin altını çizen Eminağa, “Sizlerle birlikte çözüm üreteceğiz. Çünkü başka Lapta yok. CTP-BG’nin tüm örgütleriyle, kadınları ve gençleriyle sayın başkan adayımızın ve belediye meclis üyelerimizin hizmetinde olmaya, hız kesmeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BAHADİ: ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIM
CTP-BG Lapta Belediye Başkan adayı HarperBahadi göreve gelmeleri halinde mali açıdan çökmüş olan Lapta Belediyesi’ni ayağa kaldıracaklarını ve bunun için de elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi. CTP-BG’ye ait 9 belediye dışında geri kalan tüm belediyelerin bataklık haline geldiğini savunan Bahadi, bu belediyelerin mali yapılarının sıkıntılı, sürdürülebilir projeler üretmekten uzak, yol, su kaldırım gibi temel belediyecilik hizmetlerini bile tamamlayamamış bir yapı içerisinde olduklarını belirtti. CTP-BG’li belediyeler tarafından sunulan hizmetlerin kalitesi ile mali durumları arasındaki bağlantıyı kavradığını ifade eden Bahadi, “CTP’nin çatısındaki tüm başkan adaylarına olduğu gibi bana da bu zor dönemde büyük görevler düştüğünün bilincindeyim. Elimi taşın altına koymaya hazırım. Bu yeniden yapılanma döneminde, beldemizin ihtiyaçlarını sizlerin talebi sizlerin desteği ve ortak aklımızla gerçekleştireceğimizi biliyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim