Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, bünyesindeki KKTC Milli Kütüphanesi’nin 50. kuruluş yılı ile 49. Kütüphane Haftası’nı kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Okuma Şenliği” düzenledi.
“Okuma Şenliği”, Atatürk İlkokulu, Arabahmet İlkokulu ve Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin, Selimiye Cami yanındaki Sultan Mahmut Kütüphanesi önünde toplanması ile başladı.
Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy’un 49.Kütüphane Haftası ve Sultan Mahmut Kütüphanesi hakkında çocuklara kısa bir bilgi vermesinin ardından kortej yürüyüşüne geçildi. Sultan Mahmut Kütüphanesi’nden başlayıp Atatürk Kültür Merkezi binasındaki Milli Kütüphane bahçesinde tamamlanan yürüyüş, Atatürk Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, üzerinde “Okumak AŞK’tır. Oku oku oku”, “Oku ve Hayal Et”, “Okumak okumak okumak”, “Kitap AKIL öğreten dosttur” ve “Kitaplar bilgi hazinesidir” gibi ifadelere yer verilen renkli pankartlar eşliğinde yapıldı.
Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy ile Kültür Dairesi Kütüphaneler ve Yayın Şube Amiri Umure Örs ve kütüphane memurlarının da yer aldığı yürüyüşün ardından, Atatürk Kültür Merkezi bahçesindeki “Okuma Şenliği”’ne katılan çocuklar masal kahramanlarının katılımıyla eğlendiler.

Kütüphane kullanım alışkanlığını kazandırmak hedefiyle düzenlenen “Okuma Şenliği”’nde, Milli Kütüphane çocuk bölümünü bir yıl içinde en çok kullanan çocuklara geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ödül verildi. En çok kitap alıp okuyan Şehit Ertuğrul İlkokulu öğrencilerinden 10 yaşındaki Çise Alphan, 9 yaşındaki Kalmine Özşeker ve 7 yaşındaki Kürşat Özşeker’e ödül ve teşekkür belgelerini Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan verdi. Bakan Atasayan çocukları ve ailelerini tebrik ederek 49. Kütüphane Haftası’nı kutladı.
Ödül töreninin ardından Telsim’in çocuklara hediye ettiği kitaplar da Bakan Atasayan, Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar tarafından çocuklara dağıtıldı.
Kültür Dairesi’nin Türkiye Cumhuriyeti ile eş zamanlı kutlamakta olduğu Kütüphane Haftası’ndaki etkinlikler çerçevesinde düzenlediği “Okuma Şenliği” yüz boyama, kağıt şekillendirme (origami) ve Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Memuru Resim-Seramik Sanatçısı Bedia Kale’nin önderliğindeki resim yapma etkinliği ile devam etti.
Kütüphane Haftası çerçevesinde 28 Mart 2013 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “50.Yılda Bilgi Merkezleri” isimli sempozyum Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in açılış konuşması ile başlayacak. Saat 10.00’da başlayacak sempozyumun açılış konuşmalarının ardından etkinlikler çerçevesinde yer alan Genç Fotoğrafçılar Atölyesi’ne katkı koyan fotoğraf sanatçılarına Bakan Üstel tarafından teşekkür plaketi takdim edilecektir.
Editör: TE Bilisim