Eski UBP Hükümeti’nin düşürülmesi ve üç siyasi partinin ortaklığında yeni bir hükümet kurulmasından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu sorumlu tutan Ertuğruloğlu, geçici hükümetin kin ve nefret duygusuyla hareket ettiğini de savundu.

Gelişmelerin UBP tabanını partisine sahip çıkması yönünde harekete geçirdiğini de ifade eden Ertuğruloğlu, “UBP hükümetini düşürdüler ve akıllarınca halkı UBP’den kurtardılar. Sayın Eroğlu farketmeden UBP’ ye katkı koymuş oluyor. Çünkü bu gelen hükümetle vatandaşımız 5 yıl süreyle yaşadığı CTP iktidarını hatırladı, o dönemde nelerden şikayetçi odluğunu hatırladı ve bu arkadaşların içlerindeki hırsı, kin ve nefret duygusunu bir kez daha gördü. Ve aslında UBP tabanına yönelik ‘bir dakika arkadaşlar, biz hükümetimizden partimizden şikayetçi olduk ama bakın karşımızda ne var. Biz partimize, davamıza sahip çıkmazsak ne tür risklerle karşı karşıya geldiğimizi görüyoruz’ deme şansını gördü” şeklinde konuştu.

“ANAYASA’DAN, YASALARDAN BİR HABER”

Ertuğruloğlu, UBP Hükümeti’ni düşüren siyasi partilerin Anayasa ve yasaları bilmediklerini de iddia ederek, “Kıbrıs türk halkı üzerinde ciddi bir aldatmaca oyanınıyor. Erken seçim kararı alan bir hükümet düşürülüyor. Kimin kararıyla ? Cumhurbaşkanının... Bu arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı’nda, Serdar Denktaş’ın evinde yapılan toplantılar... UBP içerisinde yaratılan karmaşa, bütün bu senaryo sonucunda geldiler ve 29 Eylül’de seçim dediler. Şundan bile haberleri yok. Meclis erken seçim kararı aldığı gün 60 günlük takvim otomatik olarak gündeme gelir ve seçim olur. Siz mayısta 29 Eylül’e erken seçim kararı için gelirseniz burda komik bile değilsiniz... Anayasa’dan, yasalardan bir haber bir şekilde bunu derseniz komik bile olamazsınız.

“AYNI ŞEY BUGÜN DE OLSA ODADAN ATARIM”

Ertuğruloğlu, 10 yıl önce kendisinin Dışişleri Bakanlığı döneminde, şu an Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Kutlay Erk’in odadan atılması konusunun da Erk’in Dışişleri Bakanlığı’na gelir gelmez yaptığı açıklamayla yeniden gündeme taşınmasının kendisine söz hakkı doğurduğunu ifade ederek, “Kutlay Bey o odadan niye atılmıştır? Kendi cümlesi, ‘Sayın Bakan ben çözüm istiyorum hemen şimdi ve KKTC’yi bu çözümün önündeki tek engel görüyorum’. Bana, Sayın Bakan hükümetin Kıbrıs politikasını onaylamıyorum ve çözümü engelleyici demiş olsaydı onu tartışırım... Ama benim devletimi ortadan kaldırmayı söylüyorsa ne demek? O zaman ben seni aynı şey bugün de olsa bugün de odadan atarım” şeklinde konuştu.

“BÖYLE BİR DIŞİŞLERİ BAKANI’NIN VERECEĞİ HERHANGİ BİR KARARI BENİMSEMEM”

Ertuğruloğlu, Dışişleri Bakanı Erk’e yönelik eleştiri ve ithamlarını sürdürerek, “Böyle bir Dışişleri Bakanı’nın o makamda vereceği herhangi bir kararı benimsemem. Nitekim Şafak Nöbeti’ni iptal etti. Tabii ki KKTC’yi hazmedemeye,n tek engel gören bir adamın yapacağı işlerden biri de budur. Şafak Nöbeti’nin simgelediği olay bu tür arkadaşların onaylamadığı bir olaydır yani mutlu Barış Harekatı’nı onaylayan bir düşünce sahibi olmayan insanların, Şafak Nöbeti’ne saygılı olmaları söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim