1973 yılında kurulan ve piyasada bugün bile bir denge unsuru olan ETİ Teşebbüsleri’nin, yangından mal kaçırır gibi, önce Maliye Bakanlığı İnternet Sitesi kanalıyla ihaleye çıkıldığını, ardından da gelen eleştiriler üzerine ihalenin basın yoluyla duyurulduğunu belirten Kutalmış, “Kimin malını kime satıyorsunuz. Halk size bunun için mi yetki verdi” dedi.

İhale için teklif verme süresinin 10 gün gibi kısa bir süre ile kısıtlı tutulmasının amacının açık olduğuna vurgu yapan Kutalmış, Kıbrıs Türklerinin mülksüzleştirilmek istendiğini vurguladı.

ETİ Şirketine ait taşınmaz malların değerinin yıllar öncesi saptanan defter kayıtlarına göre saptandığını anımsatan TDP Ekonomi Komitesi Başkanı Özgün Kutalmış, yapılanın tam anlamıyla peşkeş olduğunu ifade etti.

Eti Teşebbüsleri Şti.nin çalışanlara devri söz konusu iken, yangından mal kaçırır gibi Eti’nin peşkeş çekilmesinin, yerli işbirlikçiler kanalıyla Kıbrıslı Türk varlıklarının elden çıkarılması anlamı taşıdığını belirten Kutalmış, buna artık dur deme zamanının geldiğini kaydetti.

TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim