Emekli Amiral Mustafa Özbey, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu lideri Rauf Denktaş'ın "anıt" mezarının bakımsız ve önem verilmeyen halinin görüntülerini paylaştı. 

"KAHROLDUM"

Twitter'daki hesabından yayınladığı görüntüler karşısında "ağladım, kahroldum, acı çektim" ifadelerini kullanan Özbey şu tepkiyi verdi:  

"KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın "anıt" mezarını izlerken; Ağladım, Kahroldum, Acı çektim. Bu yüce insana, bunu lâyık gören utanmazlara yazıklar olsun. Egemenliği, Rum'a karşı savaşarak size sunan insana vefa duygunuz bu kadar mı? Makarios'un anıt mezarını görüp, UTANIN"

"BU REZALET"

Özbey'in tweetine cevap veren ve durumun vehametini daha da artıran Denktaş'ın eski danışmanı Sabahattin İsmail dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İsmail'in paylaşımı şöyle: 

"Amiralim bu, ağır yayınlarım üzerine kuru otların temizlenmiş hali. 9 yıl geçti. Son 3 yılın 2 yılında sayın Tatar Başbakan 1 yılında ise Cumhurbaşkanı. Bu rezalet 10 kez haber oldu. Tatar 4 kez, 2-3 ay içinde bitirme sözü verdi. Hiçbir şey yapmadı. müze yarım, çevre bakımsız, sahipsiz. Vefasızlar." 

"ARTIK YETER"

Özbey ise "Artık YETER Emanete sahip çıkın" tepkisini gösterirken görüntüler akla "KKTC müjdesi"ni getirdi.  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle gittiği KKTC’de "müjdesi"ni açıklamıştı. Erdoğan, eski Meclis binasını "gecekondu" şeklinde niteleyerek burada külliye ve millet bahçesi yapılacağını duyurmuştu. 

HER ŞEY HAZIRDI...

Öte yandan Odatv'nin edindiği bilgiye göre, söz konusu yeri düzenlemek için Lefkoşa Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlaşmıştı. Hatta proje hazırlanmıştı. Lefkoşa belediyesi, izin için KKTC makamlarına müracaat ettiğinde ise “İBB’ye gerek yok. Vakıflar Müdürlüğü yapacak sonra Güvenlik Kuvvetlerine devredilecek” denildiği ifade edildi.

Kısacası bütün plan ve proje hazırken, "siyasi" tavırdan dolayı bugün Denktaş'ın "anıt" mezarı bakımsız ve önem verilmeyen bir halde...

Editör: Haber Merkezi