Sterlin 11.50'yi Dolar 8.40'ları Euro 9.80'leri gördü. Dövizin hızına yetişmek imkansız…

KKTC döviz hareketlerine karşı kırılgan bir yapıya sahip. Kurlardaki en ufak dalgalanma direkt ekonomik hayata yansıyor. Maaşlar eriyor alım gücü düşüyor. Üstüne üstlük bir de döviz borcunuz varsa vay halinize.

Bir kaç sene önce maaşının 4'de biriyle borçlananlar bugün maaşının tamamını verse de borcunun aylık taksitini ödeyemiyor. Ev araba alanlar icralık oluyor. Ekonomistler her ne kadar da TL kazanıp dövizle borçlanmayın dese de 4 liralardaki sterlinin kısa bir sürede 12 Liraları zorlayacağı kimin aklına gelirdi..

Döviz krizine karşı vatandaş artık feryat ediyor. Pandemi ve döviz krizinin tartışmasız en karlısı bankaların bu konuda vatandaşa yardımcı olmasını istiyor.

Döviz borcu olanlar devletten döviz kurlarının en azından makul bir oranda sabitlenmesini istiyor.

Önünü göremeyen döviz mağdurları devletin bu konuda manevra kabiliyeti ne kadar az da olsa bankalara söz geçirmesini ve bir adım atmasını bekliyor.

Öte yandan kimi vatandaş da devletten umudunu tamamen kesmiş. Kredi ötelemesini bile uzun süredir çözemeyen hükümetin  döviz kurlarıyla ilgili borçlulara nefes aldıracak bir hamlede bulunmasına 'imkansız' gözüyle bakıyor.

Editör: TE Bilisim