Başbakan İrsen Küçük, KKTC Jokey Kulübü’nün davetiyle KKTC’ye gelen Türkiye Jokey Kulübü yetkililerini kabul etti.

Kabulde, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ve Maliye Bakanı Ersin Tatar da hazır bulundu.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı, buradaki çalışmaları ve yapımı planlanan Hipodrom alanını yerinde görmek için Jokey Kulübü’nün davetlisi olarak KKTC’ye geldiklerini belirtti.

KKTC’nin kendisi için ayrı bir önem taşıdığına işaret eden Adalı, Türkiye’de atçılığın hızla geliştiğini ve bu ilerlemeleri KKTC’de de görmek istediklerini söyledi.

Adalı, KKTC Jokey Kulübü’nün 2008 yılından beri hipodrom inşası için çalışma yaptığını ve kendilerinin de bu çalışmaları değerlendirerek nasıl katkı koyacaklarına bakacaklarını anlattı. Adalı, KKTC’ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs’ta atçılığın uzun yıllar Türklerin kontrolünde ve yönetiminde olduğunu belirterek ancak 1963 yılından itibaren bunun, Rumlara bırakılan bir sektör olduğunu belirtti.

Atçılığın son yıllarda hızla gelişen bir sektör olduğunu söyleyen Küçük, Kıbrıs’ta da Jokey Kulübü’nün yeniden oluşturulduğunu ancak kaynak sıkıntısı yaşandığını kaydetti.

Küçük, atalardan gelen atçılığı büyük bir merak olduğunu ifade ederek, ihtiyaçları olan desteğin de her halükarda Türkiye Jokey Kulübü’nden alınacağını vurguladı.

KKTC’nin gelişiminde her zaman Türkiye’yle işbirliği içerisinde çalıştıklarını kaydeden Küçük, TC desteğiyle hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

Atçılığın gelişmesinin hem istihdam hem de spor olarak Kıbrıs halkına faydalı olacağını dile getiren Küçük, bu tür işbirliklerinin her zaman kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim