Geçitkale Belediyesi, 1974 öncesi Larnaka’nın Türk köylerinde baharın gelişi olarak  yaygın  şekilde  kutlanan, 1974  sonrası da KKTC’nin bir çok bölgesinde geleneksel hale gelen Mart Dokuzu Şenliği düzenledi.

Geçitkale Belediyesi’nin Çınarlı’daki piknik alanında düzenlene şenliğe,  Başbakan İrsen Küçük, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile  bölge belediye başkanları da katıldı.

Davul-zurna eşliğinde karşılanan Başbakan İrsen Küçük, piknik yapan vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti, Şenlik Ateşi’nin üzerinden atladı, davulcu ve zurnacıya bahşiş verdi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük şenliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mart Dokuzu Şenliği’nin her yıl artan bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, ilkbaharın müjdecisi olarak kutlanan Mart Dokuzu etkinliklerini geleneksel hale getiren Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara’yı ve çalışanlarını kutladı.

Küçük, sosyal etkinliklerde vatandaşların bir araya gelerek dayanışma içerisinde olmasının önemine dikkat çekti.

Kış mevsiminin güzel ve yağışlı geçtiğini belirterek, güzel  bir ilkbahar dileğinde bulunan Başbakan  Küçük,  yağışların devam etmesi beklentisini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim