Başbakan İrsen Küçük bu akşam saat 20.00 sıralarında Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Başbakanlıktan alınan bilgiye göre, Küçük ile Erdoğan bir süre baş başa görüştükten sonra yemeğe geçti. Görüşmeye Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’da katıldı. Başbakan İrsen Küçük Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’nın daveti üzerine öğle saatlerinde Ankara’ya gitti
Başbakan Küçük ilk görüşmesini Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Başbakanlık merkez binada yaptı.
Başbakan Küçük saat 19.55’te Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konutunda bir araya geldi.
Yemekte devam eden Küçük- Erdoğan görüşmesi saat 21.00 de sona erdi.
Başbakan Küçük Ankara temaslarını BRT Ankara Bürosu’na değerlendirdi.
Küçük, 3 yılı aşkın süren Başbakanlık görevinde Türkiye Başbakanı Erdoğan ile çok yakın işbirliği olduğunu ve desteklerinin artar şekilde devam ettiğini belirtti
Başbakan Küçük, “Verilen destekler ve yapılan çalışmalara teşekkür etmek için Ankara’dayım dedi.
“Yol, su, elektrik konusundaki destek ve yardımlarla ülkemizin çevresini değiştirecek çalışmalar yapılmıştır” diyen Küçük, Şubat 2014’te hizmete girecek olan su projesi ile 75 milyon metreküp suyun Kıbrıs’a geleceğini ve bunun Başbakanlığı döneminde başladığını söyledi.
Başbakan Küçük, “Uzun zamandan beri sorun olan; Türkiye vatandaşı SSK’lı hastaların Türkiye’deki hastanelerden yararlandığı gibi YDÜ Hastanesi’nden de yararlanabilmeleri konusunda Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Atalay ile görüşme imkanım oldu. Sayın Başbakan toplantı sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına konunun çözümlenmesi için talimat verdi” dedi.
Küçük, verilen bu talimat ile birkaç gün içerisinde YDÜ Hastanesi ile temaslar kurulacağını ve uzun zamandan beri bekleyen büyük bir sorunun da çözülmüş olacağını kaydetti.
Başbakan Küçük, “Hem Türkiye vatandaşı SSK lı hastaların KKTC’de ihtiyaç duydukları bakımlarının kendilerine verilebilmesi ve Yakın Doğu Hastanemizin bu imkanları ile hastalara yardımcı olabilmesi ve bu amaç için de yılda takribi 30 milyon TL desteğin KKTC’ye sağlanabilmesi de bugünkü görüşmemizde olumlu sonuca ve karara bağlanmıştır” dedi
Başbakan İrsen Küçük yarın sabah 09.00 da Ankara’dan ayrılarak KKTC’ye dönecek.
Editör: TE Bilisim