Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif, “Doğru ile yanlış arasındaki seçimi UBP delegelerinin yapacağını” vurguladı.

Kaşif, “ Kişisel ikbal ve hırsı uğruna her şeyi yapan, ülkeyi ve partiyi çok kötü idare ettiği herkesçe ifade edilen İrsen Küçük’ün hala ayak oyunları ile UBP delegesini kandırmaya, kötü Başbakanlığına rağmen iktidarını sürdürmeye çalıştığını belirtti.

“Lefkoşa Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi üyelerinin seçime bir buçuk yıl kala görevlerini bırakmalarına, Lefkoşa’nın bir yıldan fazla süredir çöp içinde yüzmesine, UBP Lefkoşa İlçe binası ile UBP Genel Sekreterliği binasının eylemdeki işçiler tarafından basılarak tahip edilmesine, 28 Ekim’de yapılması gereken Genel Başkanlık ikinci turunu yapmayarak partinin mahkemelere düşmesine neden, olan İrsen Küçük’ün partiyi ve ülkeyi iyi yönettiğini idda etmesinin mümkün olamadığını” kaydeden Ahmet Kaşif, şunları belirtti:

“Bana ve arkadaşlarıma söylemediği söz, yapmadığı baskı, başvurmadığı hukuk dışı anti demokratik tutum kalmayan, bizi UBP Meclis grubundan dışlayan, partinin en önemli toplantılarını bize son dakika haber vererek ayak oyunları sergileyen Başbakan İrsen Küçük’ün eleştirilerimiz karşısındaki açıklamaları hayret vericidir.

Bu halk ve çok değerli UBP’liler kimin koltuk peşinde olduğunu, kimin siyasi hırsı ile koltukta bir gün fazla oturmak için her şeyi yapabileceğini iyi bilir. Bizim ifade etmemize gerek olmadan herkes kimi kastettiğimizi anlar. UBP’liler ve UBP milletvekilleri 2009 yılında tek başımıza iktidara geldiğimiz zaman Bakanlık alamayan İrsen Küçük’ün hükümet listesinin okunduğu Meclis toplantsına katılmayarak nisab sorunu yarattığını iyi bilmektedir. Partililerimiz ve UBP milletvekilleri 2010 yılında 6 ay için parti Genel Başkanı olmak istediğini daha sonra aday olmayacağını diğer tüm UBP milletvekilleri ve kendisinin altına imza koyduğu belge ile ilan eden ancak imza attığı kağıdı unutanın İrsen Küçük olduğunu asla unutmadı.

“Ben kimsenin gazıyla aday olmuş değilim, UBP’lilere ve Kıbrıs Türk Halkı’na sonuna kara inanıyor, güveniyorum”. “İrsen bey tarafından bize yapılan suçlamalar tamamen şaşkınlığın bir göstergesidir. Eğer kastedilen Sayın Eroğlu’nun bizi desteklemesi ise, UBP tüzüğüne göre partimizin lideri olan, Cumhurbaşkanlığı’na seçtiğimiz Sayın Eroğlu’nun bize desteğinden ancak gurur duyarız. Sayın Küçük unutmamalıdır ki geçen Kurultay’ı Sayın Eroğlu’nun büyük desteği ile kazanmış ve o zaman ben hiçbir şekilde bundan şikayetçi olmamış bu yönde tek bir söz bile söylemeyerek Sayın Cumhurbaşkanı ile uygar ilişkilerimizi sürdürmüştüm.

Ben sadece mektupla değil telefonla da UBP Genel Sekreteri ve Divan üyelerine ulaşmış durumdayım. Hem Genel Sekreter’e hem de Divan Başkanı’na İrsen beyle bir araya gelerek Kurultay 2’nci turu ile ilgili olarak görüşmek istediğimi bildirmeme rağmen bir netice elde edemedim. İrsen beyin açıklamasında anlaşılan o ki engel kendisidir.
İrsen Küçük kabul etmelidir ki ülkeye doğru ve iyi hizmet verememiştir. Eğer UBP bir Genel Başkan değişimi yaparak yeni yönetimi ile sağlam bir idare, doğru bir vizyon ortaya koyamazsa hem Lefkoşa Belediye seçimlerinde hem de milletvekili seçimlerinde başarılı olmak hayal gibi görünüyor.

3 ay önce sonuçlanması gereken Kurultayı hırsı dolayısı ile sonuçsuz bırakan, 3 aydır ‘ ben Genel Başkan seçildim. Tüzük benim yanımdadır. 2’nci tur olmayacak’ diyen ancak 4 kez üst üste mahkemelerimiz tarafından haksız bulunan, yargı duvarına tostlayan Sayın Küçük hala Yüksek Mahkeme kararını bilerek isteyerek çarpıtmaktadır. Mahkeme kararını isterse uygulayacağını, ya da keyfine göre uygulayacağını iddia ederek yargımıza saygısızlık yapıyor. Bizim Divan ve Genel Sekreter’e yazdığımız yazılar ortadadır. 2’nci tur bir an önce yapılmalıdır.

Bizim düşüncemiz nettir; Ülkenin ve UBP’nin selameti, güzel yarınları için İrsen Küçük dönemi sona ermelidir. Partimizin tüm değerlerini göz ardı eden, partilileri bir birine düşüren, kavga ettiren, partililer arasındaki sevgi –saygıya büyük darbe vuran Sayın İrsen Küçük artık yolun sonuna geldiğini anlamalı ve koltuk hırsı ile bir yere varamayacağının idraki içinde olmalıdır.

Biz çıktığımız yolun ülkemiz ve UBP için doğru yol olduğuna inanıyor, tüm müdahalelere, baskılara, ayak oyunlarına ve karşımızdaki kişinin her türlü demokrasi dışı kirli oyunlarına rağmen yolumuzda yürüyoruz. Tabii ki herkes parti yetkili kurullarının kararlarına saygılı olacaktır, ama bundan önce tüm KKTC vatandaşlarının, tüm Devlet Kurum ve Kuruluşlarının, tüm makamların ve siyasi partilerin yargı kararlarına saygı göstermesi gerektiğini kimse unutmamalıdır.
Doğuyu mu ,yoksa yanlışı mı seçecekler takdir UBP delegelerinindir.

Editör: TE Bilisim