Kıbrıs Türk Öğretmenler Yardımlaşma Kooperatifi Limited (ÖYAK) tarafından roman ve öykü yazarı merhum Numan Ali Levent anısına düzenlenen öykü yarışması sonuçlandı.

Jüri üyeliğini Ali Nesimoğlu, Ayşe Tural ve Mehmet Kansu’nun üstlendiği yarışmada birinciliği “Küçücük Ceviz Fidanı” öyküsüyle Osman Olsun, ikinciliği “Sarı Ev” öyküsüyle Yağmur Ölmez, üçüncülüğü “Kuğular Krallığı” adlı öyküsüyle İpek Fatoş Zorba kazandı.

“Kırmızı Topum” öyküsüyle Gizem Atlar, “Ece’nin Köpek Sevgisi” öyküsüyle ise Ülfet Güncan mansiyon ödülüne layık görüldü.

ÖYAK Genel Müdürü Mustafa Oymacı, yazılı açıklamasında, ödül töreninin yarın akşam saat 19.00’da Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası lokalinde yapılacağını açıkladı.

Oymacı, ödül olarak birinciye 1500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye 500 TL, mansiyon kazanan 2 yarışmacıya ise 150’şer TL ödül verileceğini dile getirdi.

NUMAN ALİ LEVENT KİMDİR?

Numan Ali Levent, öğretmen, sendikacı, kooperatifçi, gazeteci ve yazar olarak toplumun kültür, sanat ve çalışma hayatına hizmetlerde bulundu. Ayrıca KKTC kurucu meclisinde milletvekili olarak görev yaptı.

Levent’in “Bir Gelin Aranıyor”, “Kanlı Noel” ve “Sen de Direneceksin” isimli öykü kitapları, roman ve tiyatro oyunları var.

Editör: TE Bilisim