Türkiye’deki, Erdoğan – AKP faşist rejiminin yurtseverlere demokrat, ilerici, aydınlara, gazetecilere, siyasetçilere yönelik baskıları Kıbrıslı Türklere de yönelmiştir.

Kıbrıslı Türklerin, Türkiye’ye girişlerinin hiçbir gerekçe gösterilmeden engellenmesi yetmemiş olacak ki, Erdoğan – AKP faşist rejimini eleştiren Kıbrıslı Türklere yönelik dava açma uygulamaları da başlatılmıştır. Baskılar, dışlamalar, tehditler, linç girişimleri kuzey Kıbrıs’ta Erdoğan - AKP faşist rejimi ve onun yerli işbirlikçileri tarafından olağan hale getirilmiştir.

Son seçimlere açık açık müdahale eden Erdoğan - AKP faşist rejimi, toplumsal varlığımız olan Elektrik Kurumu’nun batırılmasına yönelik girişimlerin önünde kararlılıkla duran yoldaş El-Sen’in Başkanı Kubilay Özkıraç’ı hedef seçmiştir. Anlaşılan odur ki, Kubilay Özkıraç’ın kararlı duruşundan rahatsız olan yerli işbirlikçi Sn. Erhan Arıklı “Ankara’daki abilerini” yardıma çağırmıştır. Her işimize burnunu sokmayı alışkanlık haline getiren TC Elçiliği’nin, Sn. Kubilay Özkıraç’ı elçiliğe çağırması ise tam bir rezalettir. Kendi ülkemizde elçiliğe çağrılıp insanlarımızın dava ile tehdit edilmesi, bu elçiliğin aslına valilik olduğunu göstermektedir.

Bilinmelidir ki, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’ye Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü ve anayasasını garanti etme sorumluluğu verilmiştir. Uluslararası antlaşmalara imza koyan TC devleti yetkililerinin, Kıbrıslı Türklere suçlu muamelesi yapıp, tehdit etme hakları olmadığı gibi barış yapma gerekçesi ile adanın kuzeyinde bulunanların Kubilay Özkıraç’ı hedef göstermeleri barışa hizmet etmez. Kubilay Özkıraç’ın yalnız olmadığını vurgular, Erdoğan - AKP faşizmine asla geçit vermeyeceğimizi hatırlatır, Türkiye yetkililerini işgalci gibi davranmaktan vazgeçmeye çağırırız.

Saygılarımızla.

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: Haber Merkezi