Sn. Akça, sömürge haline getirdiğiniz adamızın kuzeyinde ambargo uygulayan siz, kara para aklamayı, kumarı, fuhuşu, her türlü kaçakçılığı, gericiliği ve yobazlığı teşvik eden siz, şimdi de karşımıza geçmiş bize üretimden bahsediyorsunuz.
 
Üretimi Öldürenler Üretimden Bahsedemez
 
Her fırsatta Kıbrıs Türk toplumunu aşağılamayı, Türkiyeli-Kıbrıslı , alevi-sunni diye bölmeyi alışkanlık haline getiren Vali konumundaki T.C. Lefkoşa Elçisi Halil İbrahim Akça bu alışkanlıklarına her gün bir yenisini eklemektedir.
Sn. Akça, adamızın kuzeyinde Ankara tarafından sistemli olarak yok edilmeye çalışılan üretimden bahsederken, yatırımların önemli bir kısımını camilere, külliyeye ve tarikatlara yapıldığını unutmuş görünmektedir. Bir yandan üretimden bahsedip, alt yapıya, okullara, tarıma, hayvancıya, sanayiciye, turizmciye kaynak aktarılmasını engelleyip, cami inşaatlarına ve tarikatlara kaynak aktarmanın bu coğrafyadaki adı yobazlıktır. Üretimin fabrikada, hotelde, tarım alanlarında ve okullarda olduğunu Sn. Akça’ya yeniden hatırlatmakta yarar vardır.
Sn. Akça;
Altmış üç okulun tamiratına on bir milyon TL harcanırken, bir caminin inşası için elli beş milyon TL verdiğinizi hatırlatır, bu camide neyin üretimini yapacağınızı merak etmekteyiz. Siz okullara öğretmen verilmesine bile karşı çıkarken, 202 camide 480 imamın görev yapmasına göz yumuyor ve daha da cami yapılmasını teşvik ediyorsunuz.
            Boşuna takiye yapmayın. Adamızdaki ekonomi, üretim ve eğitim sizin için önemli değildir. Sizin esas amacınız Kıbrıslı Türklerin kimliğini, kültürünü, inançlarını değiştirmek ve toplumsal varlığımızı yok etmektir. Sizin için önemli olan sözde seçimle başımıza getirdiğiniz kukla hükümet yetkililerinin protokollarınıza onay vererek, yağcılığa devam etmeleri ve sessizliklerini korumalarıdır.
            Sömürge haline getirdiğiniz adamızın kuzeyinde ambargo uygulayan siz, kara para aklamayı, kumarı, fuhuşu, her türlü kaçakçılığı, gericiliği ve yobazlığı teşvik eden siz, şimdi de karşımıza geçmiş bize üretimden bahsediyorsunuz. Bilesiniz ki yobazlığı dayatmakla üretim olmaz. Üretim kelimesi ise yobazların diline hiç yakışmaz.
 
 
Saygılarımızla,
 
Şener Elcil
KTÖS Genel Sekreteri 
Editör: TE Bilisim