Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, mahkeme tarafından iptal edilen ilkokul müdürü atamalarından dolayı açılan münhaller için düzenlenecek sınava, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 2011 yılındaki sınavına katılanlardan sadece 122 öğretmenin başvurusunu kabul edeceğini iddia etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Kamu Hizmeti Komisyonu sadece 2011 yılında yazılı sınava katılan 122 öğretmeni kabul etme kararı almıştır” dedi.

Sınavın Öğretmenler Sınav Tüzüğü’ne uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini belirten Elcil, “Mahkeme kararı müdürlükleri iptal etmiştir. İptal edilen sınav değildir. Bu nedenle yeni bir sayfa açılıp, Öğretmenler Sınav Tüzüğü’ne uygun değerlendirme ve sınav yapılma talebimizi yeniden seslendirmek istiyoruz. Bu yanlış uygulamanın devam etmesi, yine yargı süreçlerini ve eğitimde kaosu getirecektir” dedi.

Elcil, aranan niteliklere uyan ve ilgi duyan tüm öğretmenleri söz konusu münhallere başvuru yapmaya da çağırdı.

Siyasilerin Kamu Hizmeti Komisyonu’nu partizan amaçlar için kullandığını ve sınava sadece 122 kişinin başvurusunun kabul edilmesinin yasalara aykırı olduğunu da iddia eden Elcil, “Bu uygulama hiçbir yasaya uymamakla birlikte Sayın Eroğlu’nun olayın içinde olduğunu açıkça ortaya koymaktadır” dedi.
Editör: TE Bilisim