Tarih boyunca korsanlar tarafından kullanılmış adamızda korsanlık, Türkiye’nin kontrolündeki kuzey Kıbrıs’ta hala daha devam etmektedir.
Kuzey’deki limanları mesken tutan kaçakçılar ve ganimet zenginleri, adanın kuzeyindeki makamların gözleri önünde her türlü vurgun ve yağmaya devam etmektedirler. Uluslar arası uyuşturucu, sigara, akaryakıt ve insan kaçakçıları adamızın kuzeyinde cirit atmaktadır. On binlerce askerin ve güvenlik görevlisinin bulunduğu bir yerde ilgili makamların bu yapılanları görmezlikten gelerek, sadece üç gümrük memurunu hiçbir yasal gerekçe ortaya koymadan basında suçluymuş gibi göstermeye çalışmaları olayın gerçek boyutunu gizlemeye dönük bir girişim olduğu açıktır.
İşbirlikçi UBP hükümeti, TC makamlarının onayında devlet eli ile adam zengin etme politikalarına bağlı olarak yıllarca ganimetle beslediği sermayeye şimdi de yasaların üzerinde avantalar sağlama peşindedir.
Son günlerde antrepo yolsuzluğu ile gündeme gelen olay işbirlikçi UBP hükümeti ve TC makamlarının adanın kuzeyinde kurdurdukları korsan siyasi düzen içindeki ilişkileri bir kez daha açığa çıkarmıştır. Vatandaşın ödenmeyen bir kuruşluk vergi borcu için boğazına sarılan, işlenen küçük suçları büyütüp kamuoyunu yanıltan zihniyet, çaldığı beş paket sigara için vatandaşı hapse gönderip “hırsız” damgasını vururken, vurguncuları, kaçakçıları “antrepo farelerini” korumayı bir görev bilmektedir. Anlaşılan odur ki, siyasi partilere seçim dönemlerinde yapılan bağışların diyet borcu bu şekilde ödenirken, işbirlikçi UBP yetkilileri de vurguncu ve kaçakçıların koruyucusu durumunda olduğu açıktır.
Yargısız infazla gümrük memurlarını suçlu göstererek bu vurgundan kurtulacaklarını sananlar yanılmaktadırlar. Bu noktada adanın kuzeyinde vurguncu ve kaçakçıları koruyan işbirlikçi UBP hükümeti güvenlikten sorumlu TC yetkililerini şiddetle kınarken Gümrük Çalışanları Sendikası’na dayanışmamızı ifade ederiz.
Kukla yönetimler devlet olma erdemini gösteremez!

Saygılarımızla

Şener Elcil
KTÖS
Genel Sekreteri



Editör: TE Bilisim