Taşkınköy’de bulunan anaokuldaki eyleme, okuldaki KTÖS üyeleri de katıldı. Sendika Başkanı Şener Elcil yaptığı açıklamada, eğitim dönemi başlamasına rağmen, ilkokullarda ve ilköğretim öncesi okullarda 70’in üzerinde öğretmene ihtiyaç olduğunu, bazı okullarda ise ihtiyaç fazlası öğretmen bulunduğunu söyledi.

Okullardaki ihtiyaç fazlası öğretmenlerin, öğretmen ihtiyacı olan okullara gönderilmesi için gerekli süreçlerin başlatılmadığını da savunan Elcil, “Bakanlık adam kayırma yolunma gidiyor” dedi.

Lefkoşa Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Anaokulu’nda geçmiş eğitim döneminde de, yeni eğitim döneminde de, bir öğretmen fazlalığı bulunduğunu ve buna Eğitim Bakanlığının göz yumduğunu savunan Elcil, birilerine ayrıcalık yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

İlkokul ve ana okullarda 18 müdür ve 23 müdür muavini eksikliği bulunduğunu da ileri süren Elcil, “Bir tarafta öğretmensiz okullar, bir tarafta da fazla öğretmeni olan okullar. Bu Eğitim Bakanlığının sorunudur” dedi.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Anaokulu’ndaki ihtiyaç fazlası öğretmen hakkında “okulda yarattığı sorunlardan” dolayı soruşturma başlatılması gerektiğini savunan Elcil, bunu ilgili bakanlığa ilettiklerini, ancak herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını belirterek, eyleme gitme uyarısında bulundu.
Editör: TE Bilisim