Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)’ten bir  heyet, “Özel Eğitime Gereksinimli Bireyler Yasa Taslağını” sunmak üzere DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti.

Cumhuriyet Meclisi Mavi Salonunda gerçekleşen görüşmede konuşan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bu konuda Dinçyürek’ten destek göreceklerini bildiklerini belirterek, özel eğitimde sıkıntıların aşılması adına birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.

Elcil, özel eğitimin yaşamın bir parçası olduğunu, normal bireylere uygulanırmış gibi veya acıma duygusuyla yürütülemeyeceğini, ayrı okul, öğretmen ve altyapı gerektirdiğini söyledi.

Özel eğitime gereksinim duyan bireylere yaşam boyu destek sağlamanın devletin birincil görevi olduğunu ifade eden Elcil, geçmiş dönemlerde yasa çalışmasının Meclise ve Meclis Başkanına gönderilmesine rağmen hayata geçirilemediğini de ekledi.

DİNÇYÜREK

DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek de herhangi bir yasa hazırlanırken ilgili tarafların fikirlerine baş vurmamanın sıkıntılar doğuracağını kaydederek, toplumun geniş bir kesimini ilgilendirdiği için bu yasaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Dinçyürek, özel eğitimim normal eğitimin içinde verilmesinin fayda sağlamayacağını, sadece “zorunlu eğitim” döneminde değil farklılıkların fark edildiği zamandan başlayarak,  üst yaş limiti de olmadan konunun ele alınması gerektiğini ifade etti.

Özel eğitimin özel okullarla, branşlaşmış eğitimcilerle verilmesi gerektiğini kaydeden Dinçyürek, kendisine 1 ay gibi bir süreyi hedef olarak belirlediğini, bu süre bitince yasanın son halini KTÖS’le de paylaşarak konuyu Meclis gündemine getirmek istediğini sözlerine ekledi.

Dinçyürek, KTÖS’e işbirliği, hoşgörü ve verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim