Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, hükümeti öğretmen istihdamları konusunda uyararak, öğretmen istihdamı konusuyla ilgili söylenen “tasarruf” sözünü tamamen siyasi bir tavır olarak algıladıklarını belirtti ve hükümeti, istihdamlarla ilgili kararını gözden geçirmeye çağırdı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın yaptığı açıklamaların, hükümet programıyla uygulamaların birbiriyle örtüşmeyeceğinin sinyallerini verdiğini iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın “geçici personel alımı yapılmayacaktır” diye açıklama yaptığını, ancak Maliye Bakanı’nın öğretmenlerin geçici olarak göreve başlayacağından ve tasarruf tedbirlerinden bahsettiğini ifade eden Elcil, “Hiçbir kurala, yasaya ve tüzüğe bağlı olmadan keyfi bir şekilde öğretmen kadrolarını belirleyen maliye anlayışı, tam bir faydacı-çıkarcı-paracı anlayıştır” görüşünü öne sürdü. 

Elcil, eğitimi ve çocukları düşünmeyen bir maliye anlayışının bu uygulama ile özel okulları cazip hale getirmeye hizmet ettiğini iddia ederek, “bir yandan İlahiyat Koleji ve bir cami için 45 milyon TL harcarken diğer yandan ‘para yok tasarruf yapacağız’ demenin tam bir ikiyüzlü siyaset olduğunu” savundu.

“EĞİTİM DEVLETİN BİRİNCİL GÖREVİDİR”

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Hükümeti bu konuda uyarmak istiyoruz. Eğitimin ruhu öğretmendir. Öğretmensiz eğitim olmaz. Eğitim devletin birincil görevidir. Eğer devlet olduğumuz iddiasındaysanız, görevinizi yapınız. Halkın vergilerini camilere ve tarikatlara dağıtan anlayışın tasarruf diye karşımıza çıkmasını tamamen siyasi bir tavır olarak algıladığımızı vurgular, hükümeti bu kararı gözden geçirmeye davet ederiz” dedi.

Editör: TE Bilisim