TC yetkilileri ve onlara biat eden Sn. Ersin Tatar başkanlığındaki işbirlikçiler, Cenevre’de “bağımsız egemen devlet” yalanı ile dünyayı aldatmaya çalışırken, Lefkoşa’da Maliye Bakanı Sn. Dursun Oğuz devlet çalışanlarının maaşlarının ödenemeyeceğini açıklamaktadır.

Her ay sonunda maaşların ödenemeyeceği yalanını ortaya atıp, Türkiye’ye muhtaç olduğumuz algısını yaratmaya çalışan UBP zihniyeti, bir yandan da israfa devam etmektedir. Temel amaç, insanımızı bu yaratılan siyasi rejime ve Türkiye’ye biat ettirmektir.

Çalışanların hayat pahalılığı ödeneğini keserek, üniversite baronlarına ve bazı kumarhaneli otel sahiplerine aktaran, Ercan Havaalanı işletmesini alan Taşyapı İnşaat’ın sahibi Emrullah Turanlı’ya kar ödemesini öteleyen, vergi afları ile ganimetci sermayeyi destekleyen, Tekel halini almış büyük sermayedarlara %5 KDV vergisini bağışlayan, vergi taahhüdünde bulunan işverenlerden vergi almayan, Ersin Tatar’a bir milyona varan miktarda yeni Mercedes alıp, şimdi de 14 milyona saray yapacak olan, siyasi atamalara son sürat devam eden, siyasi partilere verilen ödenek konusunda tasarrufa gitmeyen, usulsüz istihdamlarla gereksiz yerlere personel yığan, iş yerlerine gitmeyenlere partilidir diye ses çıkarmayan bu yönetim anlayışının yaptığı açıklamaların hiçbir itibarı yoktur. Bu ülkede TC’den taşınan nüfusu da besleyecek yeterli kaynak vardır. Bu gerçeği gizleyerek Kıbrıs Türk toplumunu dilenci durumuna düşüren anlayış, sadece Ankara hükümetlerine hizmet eder. “Türkiye’den kaynak gelmezse maaşları ödeyemeyiz” diye açıklama yapan Sn. Dursun Oğuz şu sorulara da yanıt vermelidir.

Sn. Dursun Oğuz, paranız yoksa niye TC’nin ödemesi gereken askeri harcamaları ödüyor ve sonra da çıkıp, “paramız yok” Türkiye’den para gelmezse maaşları ödeyemeyeceğiz diye her ay açıklama yapıyorsunuz?

Söylediğiniz bu yalanlara siz bile inanmadığınız gibi, yaptığınız açıklama ile çatısı çökmüş ekonomiyi daha da batırdığınızın farkında mısınız?

Anlaşılan odur ki, siz Kıbrıs Türk toplumuna değil, Ankara hükümetine hizmet etmektesiniz. Bizim Ankara’nın parasına da, memurlarına da ihtiyacımız yoktur.

Saygılarımızla.

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim