KTÖEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, “Söz konusu yasanın tüm toplumu etkileyen somut, bariz adaletsizlik ve eşitsizlikleri her gün daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.

Yasanın uygulanmasının toplumda “tahribat” yarattığını kaydeden Gökçebel, söz konusu yasanın hayata geçtiği 2010’dan sonra devlet okullarında başlangıç maaşlarının yüzde 40 düşürüldüğünü, emeklilik yaşının 60’a çıkarıldığını, emeklilik ikramiyelerinin kaldırıldığını ve emeklilik maaşlarının düşürüldüğünü iddia etti. Gökçebel, bu yasayla 2010’dan sonra işe başlayan öğretmenlerin tahsisatları ve ödeneklerinin Savcılığın görüşünün aksine ödenmediğini belirtti.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Tüm çalışanların bir sendika üyesi olması gerektiğini ve her çalışanın toplu iş sözleşmesine dahil olmanın Anayasal bir hak olduğunu kaydeden Gökçebel, “CTP-DP Hükümeti Sayıştaylıktan siparişle aldığı görüşleri, niyetleri doğrultusunda yasaları ortadan kaldırmak için kullanmaya devam etmektedir. İşçilerin toplu sözleşme hakkını yasaya rağmen başka bir yasa veya görüşe dayandırarak kaldırmak istemektedir” dedi.

Gökçebel, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (Dev-İş) söz konusu yasanın değiştirilmesi talebiyle başlatacağı açlık grevine toplum olarak destek verilmesi gerektiğini de kaydetti.

2010’dan sonra öğretmenliğe başlayanlara hazırlık ödeneğinin kesilmesine karşı tüm milletvekillerine mektup gönderdiklerini ancak bir sonuç elde edilemediğini ifade eden Gökçebel, “Ayda on binlerce kilometre yol giden, lojmanı, yolluğu olmayan, doğum izinleri hakkı bile düzenlenmeyen öğretmenlerin etik değerlere de sığmayacak şekilde hazırlık ödeneği kesilmiştir” dedi.

Hükümeti eleştiren Gökçebel, hükümetin anlayışının öğretmen de dahil toplumun tümünü açlık sınırı altına ittiğini savundu.
Editör: TE Bilisim