Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) uçışlarının durudurulmasının yarın 4. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, sorumlularından hesap sorulmasını talep etti.

Atakan yaptığı yazılı açıklamada, “Geçen sene yapmış olduğumuz açıklamada ‘Bunun hesabını artık birileri sorsun’’ demiştik. Bu sene bu cümlemizi yine tekrarlıyoruz” dedi.

Atakan, Meclis Araştırma Komitesi’ni toplum vicdanını rahatlatmak için göreve davet etti.

36 YILDA EN UFAK BİR KAZA BİLE YOK

Atakan, KTHY’nin faaliyet gösterdiği 1974-2010 yılları arasında 36 yıl boyunca en ufak bir kazası ve kırımı olmadığını, 2008 yılında Avrupa’da en güvenli Türk şirketi seçildiğini kaydetti.

KTHY’yi yönetenler ve dönemin Başbakanı İrsen Küçük’ün “şirketin borcu vardır yenisini kuracağız” diyerek halkı aldattıklarını ileri süren Atakan, o dönemde şirketin kurtarılması için gereken bir çok şeyin yapılmadığını iddia etti.

Güney Kıbrıs’ta, Kıbrıs Havayolları’nı yaşatmak için hükümet ve kilisenin defalarca maddi katkı yaptığını kaydeden Atakan, son olarak da şirketin nakit ihtiyacını karşılamak üzere Heathrow Havalimanı slot hakkını (iniş-kalkış izni) 31 milyon dolara sattıklarını hatırlattı.

Atakan, “Kıbrıs Türk Hava Yolları kapatılmadan önce Hava –Sen olarak 3 slot iznimizin 100 milyon dolar değerinde olduğunu söylediğimiz dönemlerde, nerdeyse bizimle alay ediyorlardı. Fakat şimdi baktığımızda bu değerin basiretsiz yöneticiler tarafından buhar edildiğini acıyla izlemekteyiz” iddialarına yer verdi.
Editör: TE Bilisim