Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Genel Sekreteri Urungu Ulutuğ, eski KTHY çalışanlarının eksik ihtiyat sandığı yatırımları, tazminatları ve alacaklarının 2015 bütçesinde yer almasını istedi.

Ulutuğ yazılı açıklamasında, hükümetten 2015 yılından itibaren sorunlara artık son verilmesi yönünde karar üretmesini beklediklerini belirtti.

Ulutuğ, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın Ekim 2010’da kapatıldığını ve çalışanların dönemin hükümeti tarafından 18 ay işsiz kalmalarının ardından hiçbir özlük hakkı olmadan yarı maaş ile devlete istihdam edildiklerini anımsattı.

Aradan yıllar geçmesine ve hükümet değişmesine rağmen KTHY’nın kapatılma süreci hakkında kurumun “kötü yönetiminden sorumlu” kişilerden bu güne kadar hesap sorulmadığını vurgulayan Ulutuğ, benzer durumun ETİ çalışanları için de uygulandığını anlattı.

“Yüzde 100’ü devletimize ait olan şirketlerimizin kapatılmasının bedelini hak etmememize rağmen çalışanların yeterince ödediğine inanıyoruz” diyen Ulutuğ, dört yıllık süreç içerisinde çalışanların psikolojik bunalımlar geçirdiğini ve bu bunalımların etkisi ile intiharlara varan üzücü sonuçlar yaşandığını kaydetti.

Ulutuğ, şöyle devam etti:

“KTHY ve ETİ’nin kapatıldığı tarihlerde muhalefette olan şimdinin iktidar ortakları, söz konusu dönemde çalışanların uğramış olduğu haksızlıkları defalarca dile getirmiş ve bu sorunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini her platformda vurguladığınızı sizlere hatırlatmak istiyoruz.”

Halk adına görev yapan politikacılardan beklentilerinin, mecliste bulunan yasa değişiklik tasarısını ve tazminatları ile yatırılmayan ihtiyat sandığı ödemelerinin ivedilikle gündeme alması olduğuna işaret eden Ulutuğ, “Verilen sözlerin lafta değil de icraatla olduğunu halka göstermek sizlerin görevidir” dedi.

Şimdiki hükümet döneminde kendileri için olumlu adımlar atıldığını ifade eden Ulutuğ, KTHY ve ETİ çalışanlarının Özelleştirme Yasası kapsamında uğramış oldukları haksızlıkları düzenleyecek yasa değişiklik önerisinin dört milletvekilinin imzası ile Meclise sunulduğunu belirtti.

Ulutuğ, bu konuda 50 milletvekiline büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim