Hatay’da imzalanan protokole, KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ile Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz imza koydu.

KTEZO’dan verilen bilgiye göre, protokolde; iki esnaf ve zanaatkar kuruluşu arasındaki kurumsal iletişimi artırarak, üretici esnaf kooperatifleri, kredi kefalet kooperatifleri, sertifikasyon sistemi, esnaf örgütlenmesi konularında çalışmalar yürütmek, ayrıca her iki kurumun üyelerinin mesleki gelişimlerini sağlamak, deneyimler paylaşılarak, iş birliği alanlarını geliştirmek hedefleniyor.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın KKTC’de yasası olan tek esnaf örgütlenmesi olduğunu kaydetti.

Kanber, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın 10 bin civarında küçük ve orta boy işletme üyesiyle birlikte bir üst yapı oluşturduğunu ve oda çatısı altında zanaatkarlık meslek kollarında birçok birliğin bulunduğunu ifade etti.

Kanber, bu örgütlenme yapısını daha iyi bir noktaya taşımak için oda yasasında gerekli değişiklikleri yaptıklarını ve yasanın görüşülmek üzere Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edilmesini beklediklerini belirtti.

Esnaf ve zanaatkarlara daha iyi hizmet verebilmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Kanber, esnaf ve zanaatkarların evrensel dilinin emek, beceri ve ustalık olduğu gerçeğini Hatay’da da gördüklerini, ülke esnaf ve zanaatkarlarının sorunlarının aynı olduğu gibi çözümlerinin de ortak olabileceğini kaydetti.

TEKSÖZ

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki protokol imza töreni sırasında Birlik Başkanı Abdülkadir Teksöz de yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası heyetinin birliklerine yaptıkları ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

KTEZO’nun birçok önemli proje yürüttüğünü ve bayağı önemli bir yol kat ettiğinin bilgilerinde olduğunu vurgulayan Teksöz, bu nedenle karşılıklı deneyim ve tecrübeleri paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını, kardeş örgüt olan KTEZO için ne gerekiyorsa yapmaya, kurumsal diyaloğu artırmaya hazır olduklarını belirtti.

Teksöz, imzaladıkları protokol kapsamında Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile mesleklerin geliştirilmesi, mesleki teknik eğitim ve diğer esnaf ve sanatkarları ilgilendiren konularda işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

MOBİLYA FUARI

Bu arada KTESO Başkanı Kanber ve beraberindeki heyet, Elka Fuarcılık tarafından düzenlenen Hatay Mobilya Fuarı’nı da ziyaret ederek, mobilya üreticilerinin ürettikleri ürünleri yerinde gördü.
Editör: TE Bilisim