Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin yeni binası bugün düzenlenen törenle açıldı.

Lefkoşa'da Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı karşısında bulunan yeni binanın açılışını Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptı.

KKTC'nin 33. kuruluş yıldönümünde düzenlenen açılış törenine, Kanbay ile Çavuşoğlu'nun yanısıra Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti, kurum, kuruluş, dernek ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını birlik başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yaptı.



KELLE

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, yeni binanın açılışına katılan herkese teşekkür ederek, KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirdikleri bu açılıştan onur ve gurur duyduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yıllarında çiftçilerin öneminin büyük olduğunu ve bu toprakların efendisinin, sahibinin Kıbrıs Türk çiftçilerinin olduğunu belirten Kelle, çiftçilerin milli mücadele yıllarında halkın birliğini bütünlüğünü korumasında ve geliştirmesinde oynadığı rolün önemini anlattı.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin şimdi de çiftçinin sesini ve sıkıntılarını duyurmak için sürekli çalıştığını belirten Kelle, uluslararası alanda da sesini duyurmak için çalıştığını anlattı.

Yeni binanın çiftçilere daha kaliteli hizmet vermek amacıyla restore edildiğini anlatan Kelle, yeni merkezin 660 metrekare büyüklüğünde olduğuna ve sektöre gerekli her türlü katkıyı vereceğine işaret etti.

"Tarım bir ülkenin vazgeçilmezdir ve tarım politikalarını geliştirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diyen Kelle, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, yeni hizmet binasının tarım sektörüne verilen önemi gösterdiğini belirterek, yeni binanın sektöre hayırlı olmasını diledi.

Birliğin Kıbrıs Türk halkına geçmişte olduğu gibi gelecekte de yeni bina ile her alanda ve tarımın gelişmesi, çiftçinin refahı ve gıda güvenliği gibi konularda destek vermeye devam edeceğine inanç belirten Çavuşoğlu, toprağına sahip çıkabilenin vatanını yaşatabileceğine vurgu yaptı.

Kıbrıs'ta sürdürülen çözüm sürecini, barışı, anlaşmayı desteklediklerini ancak her anlamda iki halk arasında eşitliği desteklediklerini ifade eden Çavuşoğlu, üreticilerin üretime devam etmesi, herkesin de üretime destek vermesi gerekliliğine işaret etti.

Tarım bütçesinin her zaman yeterli olmadığını, bu çerçevede elçiliğin kuraklık gibi konularda hükümete destek verdiğini ve tarım sektörünü ileriye taşımaya destek olduğunu anlatan Çavuşoğlu, üretimin devamı ve toprağın işlenmesi için her zaman çalışacaklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, bu toprakların vatan olarak kalması için canını kanını verenlere teşekkür ederek, verimliliği, sağlıklı üretimi artırmak için çalışmaya ve bu toprakları Türk toprağı olarak gelecek nesillere taşımak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Üretim ve üreticinin yanında durmaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'ne de tarıma verdiği destekten ötürü teşekkür etti ve "Türkiye daha güçlü olsun, biz de daha güçlü olalım" dedi.

Konuşmaların ardından yeni binanın açılışı ile tören tamamlandı. Açılısın ardından yeni bina gezildi. Birlik konuklar onuruna kokteyl de düzenledi.
Editör: TE Bilisim