Erenköy- Tatlısu bölgesinde dolaşan sokak köpekleri zehirlendi. Erenköy bölgesinde yaşayan işitme engelli Ali Nedim Uslu’nun da birini beslemekte olduğu 3 köpek meçhul şahıs veya şahıslar tarafından öldürüldü. Yaşanan olay karşısında köpekleri arabasına alan ve YENİDÜZEN’e getirerek gösteren Ali Nedim Uslu isimli duyarlı vatandaş, yaşananlara isyan etti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde YENİDÜZEN’e gelerek bazı iddialarda bulunan Uslu, İskan ve Rehabilitasyon Dairesi tarafından kendisine verilen tek gözlü evden Tatlısu Belediye Başkanı ve muhtarı tarafından çıkarılmak istendiğini iddia etmişti. 5 yıldır bu sorunla uğraştığını ve evden çıkmadığı için arabasına zarar verildiğini, ayrıca evin çevresinde bakmakta olduğu sahipsiz kedi ve köpeklerin de bu nedenle öldürüldüğünü öne sürmüştü.

YENİDÜZEN’e konuşan Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve köy muhtarı Mehmet Gavcı söz konusu iddiaları yalanlayarak, bahse konu yerin Orman Dairesi’ne yangın müdahale yeri olarak Bakanlar Kurulu kararıyla verildiğini açıklamıştı.

Ali Nedim Uslu, bu kez bakmakta olduğu bir köpeğini ve diğer iki köpeğin de önceki gün zehirlenerek, öldürüldüğünü söyledi.

(YENİ DÜZEN)
Editör: TE Bilisim