Koopbank’tan yapılan açıklamaya göre, bankacılık ve bilişim alanlarında kariyer yapmak isteyen öğrencilerin başvurabileceği programda, sosyal sorumluk ilkeleri çerçevesinde, öğrencilere bankacılık sektörünü daha yakından tanıma imkanı verilmesi ve iş hayatına hazırlanmalarına yardımcı olunması amaçlanıyor.

Koopbank, bilişim alanlarında eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik “Genç Yazılımcı” programını adı altında Lefkoşa’daki Genel Müdürlük binasında ‘’Yazılım Staj Programı’’ imkanı da sunuyor.   

Yazılım staj programında ise, öğrencilerin finansal teknolojiler ve yazılım alanlarında eşsiz deneyimler kazanması, dijitalleşme, farkındalık geliştirme ve bankacılık gibi çeşitli alanlarda bilgi sahibi olma fırsatı yakalaması hedefleniyor.

- Zorunlu stajı olan öğrencilere öncelik verilecek 

Başvurular, 21 Mayıs tarihine kadar https://basvuru.koopbank.com/ banka internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Elden veya e-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. 

Programa öncelikle zorunlu stajı olan öğrenciler olmak üzere zorunlu olmayan fakat kurumda staj yapmaya gönüllü öğrencilere de kontenjan dâhilinde şans verilecek.

Yaz dönemi staj programına işletme, ekonomi, bankacılık, finans, uluslararası ilişkiler, halkla ilişkiler, ofis yönetimi vb. bankacılık mesleği ile ilişkili alanlarda eğitim görenler ile üniversitelerin fen, iletişim, mühendislik fakülteleri ve yazılım staj programı için de teknoloji & bilişim alanlarının tümünde (öğretmenlik hariç) eğitim gören öğrenciler başvurabilecek.  

Staj programlarına başvuru için öğrencinin dört yıllık lisans eğitim süresi olan üniversiteler için en az 2. sınıfı, üç yıllık lisans eğitim süresi olanlar için (ör. Birleşik Krallık) 1. sınıfı bitirmiş olması ve genel ortalamasının (CGPA) en az 50/100 veya 2.00/4.00 olması gerekiyor. Mezun durumundakiler programa başvuramayacak.

Program hakkında daha fazla bilgiye, www.koopbank.com sitesinden ve www.facebook.com/koopbank sayfasından erişebileceği, dileyenlerin İnsan Kaynakları bölümüne 0392 62210 92 / 93 numaralı hattan ve [email protected] e-posta adresinden ulaşabileceği kaydedildi.

Polisiye haberler… Polisiye haberler…

Editör: Haber Merkezi