Kooperatif Merkez Bankası’nın (Koopbank) bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği, ilkokullar arası kompozisyon yarışması sonuçlandı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleşen “Kooperatifçilik, Tasarruf ve Hayallerim” konulu yarışmaya yüksek düzeyde katılım oldu. İlkokul 4. ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen yarışmaya 126 ilkokul öğrencisi katıldı. Yarışmanın birincisi Lefke İstiklal İlkokulu’ndan “Küçük Küçük Birikimler Ve Gerçekleşen Hayaller”, ikincisi TED Kolejinden “Arkadaşlık Kooperatifi” ve üçüncüsü ise Vadili İlkokulu’ndan “Geleceğe Emin Adımlarla Yürümek” isimli kompozisyon oldu. Öte yandan üç ilkokul öğrencisine mansiyon ödülünün verildiği yarışmada, iki öğrenci ise Koopbank Özel Ödülü’ne layık görüldü.

KOOPERATİFÇİLİK, TASARRUF VE HAYALLER

İlkokul öğrencilerinin tasarruf ve hayallerini kompozisyonlarına yansıttığı yarışmada, kooperatifçilik ve tasarruf bilincinin ilkokullar arasında artırılması hedeflendi. Yarışmada çocuk perspektifinden çok başarılı kompozisyonların yazıldığı gözlemlenirken seçici kurul alanında uzman kişilerden oluşturuldu. Yarışmaya katılan kompozisyonlar, seçici kurul üyeleri Eğitim Denetmeni Esen Bahadır, Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, Edebiyat Öğretmeni Yelda Ekin Tel ve Koopbank Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden Oshan Sabırlı tarafından değerlendirildi. Kurul çocukların dil kullanımı, konuya hakimiyet, yaratıcı düşünce ile birlikte kendilerini ifade etme biçimlerini göz önünde bulundurarak en başarılı bulduğu kompozisyonları sıralı.

ZENGİN ÖDÜLLER

Kompozisyon yarışmasına katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verilecek olan yarışmada yarışma birincisi laptop bilgisayar, yarışma ikincisi tablet bilgisayar, yarışma üçüncüsü ise dijital fotoğraf makinesi sahibi olacak. Koopbank tarafından yapılan açıklamada ödül töreninin ilerleyen günlerde yapılacağı kaydedildi. Ödül töreninde ayrıca kazanan tüm okullara ve kazanan yarışmacılara plaket takdim edilecek. Yarışmayı kazananlar ve mansiyon ödülleri ile Koopbank Özel Ödülü kazananlar şu şekilde oldu; DERECEYE GİRENLER 1. Dilan Öksüz - Lefke İstiklal İlkokulu “Küçük Küçük Birikimler ve Gerçekleşen Hayaller” 2. Salih Tüccaroğlu - TED Koleji - “Arkadaşlık Kooperatifi” 3. Fatma Kenanoğlu - Vadili İlkokulu - “Geleceğe Emin Adımlarla Yürümek” KIBRIS TÜRK KOOPERATİF MERKEZ BANKASI LTD. – HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAM BÖLÜMÜ Polis Sokak No:42, Lefkoşa, KKTC. Tel: (392) 229 00 85 • Faks : (392) 229 00 86 • www.koopbank.com • [email protected] MANSİYON ÖDÜLLERİ 1. Eda Demirbaş – TED Koleji – “Kıbrıs Patatesinin Öyküsü” 2. Medine Göz – Gelibolu ilkokulu - “Hayal Dünyam” 3. Bekir Korkmaz - Çamlıbel Aysun İlkokulu “ Damla Damla Hayallerim” KOOPBANK ÖZEL ÖDÜLLERİ 1. Demir Güven – TED Koleji “Kooperatif” 2. Nehir Karadağlı – Lefke İstiklal İlkokulu – “Küçük Birikimler” 

Editör: TE Bilisim