Görüşmede,  Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında salgına karşı yapılmakta olan ortak mücadele ele alındı, Lefkoşa’da yapımı devam eden Acil Durum Hastanesi’yle ilgili gelişmeler değerlendirildi, sağlık alanında yapılması planlanan yeni projeler üzerinde duruldu. 

KOCA: “LEFKOŞA’DAKİ YENİ HASTANE HER TÜRLÜ SAĞLIK HİZMETİNİ VEREBİLECEKTİR”

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başbakan Tatar’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sağlık sisteminin daha da güçlenmesi için üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Koca, “bilgi ve ilaç paylaşımı, talep edilmesi halinde hekim gönderme için gayretlerimiz sürecektir” dedi.

Fahrettin Koca şöyle dedi:

“KKTC’deki yoğun bakım hastalarını istenmesi halinde Türkiye’ye getirmek konusunda da çalışıyoruz. Uçak ambulanslarıyla sizin uygun gördüğünüz vakaları, getirme çabası içindeyiz. Önümüzdeki dönemde riskli görülen ne kadar hasta olursa o kadarını talebiniz halinde Türkiye’ye getirme noktasında planlamamızı yaptık. Müsterih olun. Hangi konuda acil ihtiyaç varsa yardıma hazırız” diye konuştu.

Acil Durum Hastanesi’nin yapımının sürdüğüne işaret eden Koca, hastanenin her türlü acil yardım için planlanmakta olduğunu söyledi.

Koca, “Sadece pandemi sürecinde kullanılabilecek geçici bir hastane yapmıyoruz.  Her türlü acil durumda sağlık hizmeti verebilecek olan, kardiyolojik vakalar için kullanılabilecek, anjiyo yapılabilir, diyaliz servisi olan, 6 adet son teknoloji ameliyathaneye sahip, tomografi, MR çekilebilecek bir hastane ortaya çıkacak. Tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı için şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim