M H A
Eylemciler işid ve AKP karşıtı sloganlar atarak yürüyüşe geçtiler.

Biji apo biji pkk, işide kobani mezar olacak, yaşasın hakların kardeşliği, kahrolsun işid yandaşçısı akp diye birçok slogan atan eylemciler, Türkçe , Kürtçe ve ingilizce yazılı pankartlar taşıdılar.

Eyleme çok sayıda kişi katılarak Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden , Sulu Çember’e kadar yürüdü ve burada basın açıklamasında bulunuldu.

Kobani Dayanışma Platformu adına Viyan Karabulut Kürtçe, Mehmet Işık da Türkçe olarak hazırlanan basın bildirisini okudu.

Basın bildirisinde kapitalist sömürgeci güçlerin gözünü Kürt, Arap, Ermeni, Süryani ve diğer halklara çevirdiği dile getirildi.

Demokrasi kültürünün yayılmasını istemeyen bazı güçlerin radikal İslamcı çeteleri halkların üzerine sürdüğü belirtildi.

İşid denilen bu çetelerin Şengal’de, Kobani’de saldırılar gerçekleştirdiği, halkların üzerine korku salarak yıllardır yaşadıkları topraklardan göçe zorladıkları ifade edildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde, basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Kobani ile Dayanışma Platformu’nun eylemine; Mezopotamya Kültür Merkezi-Kıbrıs, Baraka Kültür Merkezi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, KTÖS, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği, Çağ-Sen, Devrimci Komünist Birlik, Yeni Kıbrıs Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi, DAÜ Öğrenci İnisiyatifi, DAÜ Öğrenci Mücadele Dayanışması destek verdi.


 
Editör: TE Bilisim