KKTC Cenevre Temsilcisi Büyükelçi Ayda Soylu ve eşi Süleyman Soylu'nun, Mövenpick Hotel'de verdikleri resepsiyona, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Naci Koru, Dünya Ticaret Örgütü Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Kemal Madenoğlu, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle, diplomatik misyon mensupları, kurum ve kuruluş temsilcileriyle Cenevre'de yaşayan KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları katıldı.

KKTC Cenevre Temsilcisi Büyükelçi Soylu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "KKTC'nin varlığı bizler için çok önemli. KKTC ilk kurulduğundan bugüne adada çözüm için hazır olduğumuzu ve çözüm için elimizden geleni yapacağımızı birçok kez söyledik." dedi.

Soylu, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için BM gözetiminde İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında pazar günü devam edecek müzakerelere işaret ederek, "İnşallah kritik günlerde sonuca ulaşılabileceğimiz, her iki toplumun da güven içinde, huzur içinde birlikte yaşayabileceği yeni bir ortaklığın kurulmasını ümit ediyoruz. Bu vesileyle ülkemizin kuruluşunu kutlarken de KKTC'nin böyle bir ortaklıkta yerini alarak uluslararası camiadaki yerini daha da güçlendirerek taçlandırmasını ümit ediyoruz." dedi.

KKTC Cenevre Temsilciliği kurulduğundan bu yana ilk kez geniş katılımlı bir resepsiyon düzenlediklerini belirten Soylu, "Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Büyük onur ve şeref duyduk." ifadesini kullandı.

Resepsiyona katılanlara Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi.

Editör: TE Bilisim