Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, CTP-UBP Hükümeti’nin “sahte hükümet krizleri yaratarak, sahte kahramanlık yaparak ve koltuğa sıkı sıkı sarılarak, halkı gerçek krize sokmuş durumda olduğunu” savundu.

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, KKTC’de “soygun düzeni” yaratıldığını iddia ederek, iktidara gelen hükümetlerin kendi koltukları ve partisel, kişisel menfaatlerini koruma uğruna bu düzenin ortağı, hatta koruyucuları olduklarını öne sürdü.

“ ‘Reform yapacağım’ diye gelen CTP-UBP Hükümeti’nin kısa sürede foyası ortaya çıkmıştır. Sadece bir kesimin yüksek çıkar ve ayrıcalıklarını koruma güdüsüyle hareket eder duruma gelen CTP-UBP Hükümeti, geçek anlamda ne reform yapabilir, ne de yapısal herhangi bir sorun çözebilir” diyen Gökçebel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CTP-UBP Hükümeti, icraatları ile halkın gözünde itibarını ve temsiliyetini kaybetmiştir. Hızla fakirleştirilen halkımıza dayatılan paketleri, gazinoları, kumarhaneleri…, üniversiteleri, otelleri, limanları, kurumları, suyu, nüfusu, eğitimi, ilahiyatı, uyuşturucuyu,… kayıt dışılığı, GÖÇ Yasası’nı v.s bu hükümetin düzeltmesini beklemek ölü gözünden yaş beklemek anlamına gelmektedir. Oysa harçlara yapılan zamda olduğu gibi her fırsatta halka yük bindirilirken şahinlik yapılmaktadır… Peki hükümet çok kazanana dokunacak mı? Tabii ki hayır. Haklar budanmaya devam edecek mi? Tabii ki evet.”

“Hükümet yeni paketi geçirecek, suyu, elektriği, telefonu, limanları devredecek, hakları budayacak yasaları geçirecek, % 50 den fazla fakirleştirilen halkı kölelik koşullarına mahkum edecek, ama ‘reform yaptım’ diyerek iki yüzlülük yapmaya devam edecektir” diyen Gökçebel, şu iddialara yer verdi:

“Bütçeden % 35 tahsisat alan bakanlar, başkalarının tahsisatını kaldıracak, parti yardımı alacak, müşavir ordusu yaratacak, örtülü ödenek kullanacak, yandaşlarını işe alacak, ataşe atayacak, RHA kullanacak, zengin yandaşların vergisini bağışlayacak, gezmelere gidecek, yüksek maaş alacak ama asgari ücretli, dar gelirli, düşük maaşlı, muhtaç, nüfusunun % 90'ı fakir ve borç batağında, icrada olan halktan da tasarruf beklenecek. Sürekli ‘kaynak yoktur’ deyip eğitim ve sağlığı bile kamusal olmaktan çıkaracak, sosyal devletten, adaletten vazgeçecek ama zavallı halktan yüksek vergi almaya devam edecek, zenginlere, şirketlere ise dokunmayacaktır. % 4.60 gibi sahte enflasyon çıkaran DPÖ verileri oranında artış yapacak ama bir gün sonra harçlara ve direkt halka yansıyan her şeye iki katı zam yaparak verdiğini geri alacaktır.

Halka rağmen, halkçı olmayan politikalar bir bir yürürlüğe konulmuş, konulmaktadır. Halk soyulmaya, enayi yerine konulmaya devam edilmektedir. İnsanımızın rızkına göz dikilmiştir.”
Editör: TE Bilisim