Yolcular, gemi ya da deniz otobüsünden indikten sonra açık alanda oluşturulan üzeri kapalı mekanda beklemeye alınıyor.

Yolcuların bavulları gemiden indirildikten sonra ilaçlanıyor.

Ancak burada yoğunluk nedeniyle yolcular arasında sosyal mesafenin korunması konusunda zaafiyet olduğu ve bazı yolcuların maske takmadıkları kameralarımıza yansıdı..

Yolculara daha sonra PCR testi için barkod numarası ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan tahhahütname veriliyor.Taahhütnamelerini doldurarak, imzalayan yolculara daha sonra yine gümrük ve muhaceret salonunun hemen dışındaki terasta oluşturulan kabinlerde sağlık ekipleri tarafından PCR testleri yapılıyor.

PCR testlerini yaptıran yolcular, muhaceret ve gümrük işlemlerinin yapılacağı salona alınırken, kapıda bir görevli tarafından, yolcuların taahütname ve barkodları kontrol ediliyor.

Açık alandaki bu işlemleri tamamlayan yolcular, salon girişine kurulan termal kameralar önünden geçerek vücut sıcaklıkları kontrol edildikten sonra muhaceret ve gümrük işlemlerini yaptıracakları salona alınıyor ve işlemlerini tamamlıyorlar.

Feribotla ülkeye getirilen araçlar konusunda da bir dizi önlem amaçlı uygulama var.

Araçların içleri Feribotun iniş noktasında belediye ekipleri tarafından ilaçlandıktan sonra, tır ve diğer araçlar, ülkeye dezenfektan ilaçlı havuzdan geçiriliyor.

Araç şöförlerine de yolculara uygulanan işlemler yapılıyor. Yolcuların limandan ayrılmasının ardından ise belediye ekipleri kapalı alanlarda ilaçlama yapıyor.

Editör: TE Bilisim