Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dünyanın en prestijli turizm fuarları arasında gösterilen “Londra Turizm Fuarı”nda 200 metre karelik stant tasarımı ve “North Cyprus” logosu ile yerini aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, fuarın ilk gününe Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katılarak, stantta incelemelerde bulundu, turizm profesyonelleri ile görüşmeler yaptı ve basına açıklamalarda bulundu.

Turizm Bakanı Ataoğlu, uzun bir hazırlık döneminin ardından “Londra Pazarı’nı yeniden kazanmaya başladıklarını” söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs turizmini bu yıl Londra Turizm Fuarı World Travel Market’te Tanıtma Pazarlama Dairesi koordinesinde “Otantik Kıbrıs Evi” konsepti ile tanıtıyor.

Fuar içindeki Avrupa Pavyonu’nda kurulu 203 Metrekarelik Kıbrıs Evi içerisinde yer alan Kıbrıs fırını, sokak çeşmesi, asma talvarı ve üzüm maketleri ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Avlusu, üzüm asması ve Kıbrıs’a özgü masa sandalyeler ile dizayn edilen Otantik Kıbrıs Evi’nde, 25 adet info desk bulunuyor.

İnfo desklerde bakanlık yetkilileri ile birlikte KITOB, KITSAB, Londra Turizm Tanıtma Ofisi, KITREB, özel ikramlarıyla RESBİR, Karpaz EKO Turizm Birliği, North Cyprus Golf Tourism temsilcileri, North Cyprus Health Tourism temsilcileri ve Dizayn 74 Atölyesi, Pegasus ve Atlas Global havayolları ile İngiltere’de faaliyet gösteren 10 Turizm acentesi de yer alarak, tanıtma çalışmalarına katkı sağlıyor.

Stantlarda ziyaretçilere hellim böreği, badem, üzüm sucuğu, bidda, zivaniya, limonata, sumada, gül şurubu, Türk kahvesi, hellim ve çörek ikramı yapılıyor ve tanıtım filmleri gösteriliyor.

Fuara Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Bakanlık Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel ve Tanıtma Pazarlama Dairesi Müdürü İpek Tüccaroğlu da katıldı.

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, burada tanıtım çalışmalarını inceledi ve yerli-yabancı sektör temsilcileri ile görüşmeler yaptı.

Basına da açıklamalarda bulunan Fikri Ataoğlu, İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ancak son yıllarda bu pazardan yeterince pay alamadıklarını kaydetti.

Profesyonel ekiplerce hazırlanan “Otantik Kıbrıs Evi” ile bu pazara ne kadar önem verildiğini gösterdiklerini belirten Ataoğlu, çalışmaların meyvesini yeni turizm sezonunda almaya başlayacaklarına inanç belirtti.

Ataoğlu, diğer tüm stantlardan farklı ve özel bir şekilde dizayn edilen stanttan gurur duyduğunu söyledi.

Dünyanın ikinci en büyük fuar organizasyonu olan World Travel Market Fuarı’na KKTC’nin katılabilmesinin büyük bir başarı olduğunu kaydeden Ataoğlu, “Bu bizim dünyaya meydan okuduğumuzun, dünya pazarında var olduğumuzun göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın sadece denizi, kumu, güneşiyle değil; aktivite turizmiyle, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, su sporlarıyla, engelsiz turizm ve yaşlılara yönelik tatil imkanlarıyla öne çıkan bir ülke olduğunu vurguladı.

KKTC’nin bütün zenginliklerini anlatmanın yetmeyeceğini, herkesin Kuzey Kıbrıs’a gelip eşsiz doğallığını, çevresini, denizini, kumunu görmesini istediklerini kaydeden Ataoğlu, özellikle bu yılki turizm sezonunda büyük artış beklediklerini söyledi.

Dünyanın pek çok noktasında tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini de ekleyen Ataoğlu, “İddia ediyorum ki, bu yıl otellerimizde turistler yatak bulmakta zorlanacak” dedi.

Ataoğlu, basına açıklamalarının ardından Türkiye ve diğer bazı ülkelerin stantlarını ziyaret etti.
Editör: TE Bilisim