banner174
banner151

KKTC-TC 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü imzalandı

31 Mart 2023 Cuma 19:05
KKTC-TC 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü imzalandı

adımında 552 konut içi 50 milyon TL ödenek tahsis ettiklerini anlattı.

OSB Altyapı İnşaatına Katkı Projesi’ne 100 milyon lira ödenek tahsis ederek, Güvercinlik Büyük Organize Sanayi Bölgesinin yapımına başlayacaklarını kaydeden Oktay, Alayköy Organize Sanayi Bölgesinin kronikleşen atık su problemini de çözeceklerini belirtti.

-“Daha verimli su dağıtımı sağlamak için 207 km'lik depo bağlantı hattının çalışmalarına başlandı”

DSİ projeleri çerçevesinde toplamda 930 milyon lira kaynak tahsis ederek, daha verimli su dağıtımı sağlamak için 207 km'lik depo bağlantı hattının çalışmalarına başlandığını söyleyen Oktay, Lefkoşa’da 500 yataklı yeni devlet hastanesinin yapımı için de 50 milyon liralık başlangıç ödeneği ile ilk adımı attıklarını dile getirdi.

-“E-sigorta projesi çalışmaları başladı”

E-KKTC bünyesi altında E-Sigorta projesi ile ilgili çalışmaların başladığını kaydeden Oktay, “Bağımsızlığın sembol eserleri olacak; Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Millet Bahçesi, Cami ve Ek tesislerinin inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi için Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Hizmet Binaları Projelerine kaynak ayırdık” dedi.

- “Gazimağusa İlahiyat Koleji Yapım projesine de kaynak ayrıldı”

700 öğrenci kapasiteli, 7 yıllık eğitim verecek şekilde planlanan 27 dönüm arazi üzerine kurulacak ve 85 milyon lira maliyet öngörülen Gazimağusa İlahiyat Koleji Yapım projesine de kaynak ayrıldığını anlatan Oktay, yeni okulların yapımı, mevcut okulların bakımı ve onarımı için 103 milyon lira kaynak tahsis ettiklerini söyledi.

Türkiye’den KKTC’ye gelen depremzedelerin önümüzdeki seçimlerde oy kullanabilmek amacıyla 2 Nisan'a kadar geçici olarak ikamet değişikliği yapmaları gerektiğini de hatırlatan Oktay, bu işlemleri gerçekleştirmek için Lefkoşa ve Gazimağusa konsolosluklarının açık olacağını ifade etti.

Haber: Doğuş Özokutan

Son Güncelleme: 31.03.2023 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner161

banner168

banner162

banner180

banner187

banner184

banner181

banner178

banner188

banner146