KKTC Öğrenci Konseyi Başkanı Ekrem Soyşen’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı;

8 Mart Dünya Kadınlar Günü” tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınların eşitlik ve daha huzurlu bir hayat özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlanmaktadır.

Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.

Türk geleneğinde kadının hak ve hukukunun asırlar öncesinden var olduğunu belirterek, milli mücadele yıllarında eşini cepheye gönderen kadınlarımızın, kucağında çocuk, sırtında mermi ile bağımsızlık savaşımızın sembolü olduğunu belirtti. Soyşen, Türk kadınlarının, kimi zaman kağnılarında cepheye mermi taşıdıklarını kimi zaman da ordunun yiyecek ve giyecek ihtiyacı gibi işlerde çalıştıklarını vurguladı. Anadolu kadınının o yıllarda göstermiş olduğu fedakârlıkların, dillere destan olduğunu kaydetti..

Geleneksel Türk toplumunda da ailenin temelini teşkil eden kadının, Türk destanlarında ve Türk felsefesinde yüce bir mertebeye oturtulduğunu, siyasi ve idari faaliyetlerinde en üst kademelerde bulunduğunu vurgulayan Soyşen, Türk kadınlarının aile kurma, eğitim yapma ve istediği mesleği seçme hak ve özgürlüğü gibi sosyal hakları birçok ülkenin kadınlarından önce aldığını kaydetti.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. "

KKTC ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI
Ekrem SOYŞEN
 
Editör: TE Bilisim