Eylül ayında  Ankara Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Uluslararası  Kentsel Politikalar Kongresi’nin devamı niteliğindeki çalıştay, Salamis Bay Otel’de  saat 10.00’da başlayacak.

Çalıştay ile ilgili olarak bugün DAÜ,  Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, ve İçişleri Bakanlığı yetkilerinin katılımıyla Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK)  toplantı salonunda basın toplantısı düzenlendi.

EDİP

VYK Başkanı ve Beyarmudu Belediye Başkanı  İlker Edip, DAÜ, İçişleri Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen çalıştayın planlı kentsel yapılaşma adına olumlu sonuçlar getireceğini ifade etti.

Edip, bölgesel planların geleceği planlamak adına önemli olduğunu kaydederek,  çalıştaydan çıkacak olan sonuçların  tüm belediyelerin çalışmalarına ışık tutacağına inandığını kaydetti.

BENLİ

Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, belediye başkanları olarak yerel yönetimlerin  daha ileriye gitmesi yönünde sorumlulukları bulunduğunu belirterek bunun için çabaladıklarını ifade etti.

Ülkede daha iyi kentler ve daha iyi yaşam koşulları için  yapılması gereken çok  işler olduğuna dikkat çeken Benli, insan yaşamının daha iyi olduğu kentlere bakıldığında merkezi yönetimlerin birçok yetkiyi yerel yönetimlere devrettiğinin görüldüğünü ifade etti.

TANOVA

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, DAÜ olarak  kurum ve kuruluşlara  destek ve hizmet misyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kentsel Politikalar Kongresi’nde  zengin içerikli bildiriler sunulduğunu belirten Tanova,  bunların uygulanabilmesi adına çalıştayı düzenlediklerini kaydetti.

ÖKSÜZOĞLU

İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu,  İçişleri Bakanlığı olarak çalıştayı önemsediklerini ve destek olmaktan mutluluk duyduklarını  kaydetti.

Öksüzoğlu, yerelde güçlü olmanın merkezi yönetimlerin güçlü olmasını getireceğini vurgulayarak,  yerel yönetimlerle ilgili paydaşların bir araya gelerek tartışmaları ve analiz yapmalarının ülkeye katkı koyacağını belirtti.

İŞÇİOĞLU

DAÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu da,  Kentsel Politikalar Kongresi’nin ardından  KKTC’deki kentsel politika  uygulayıcıları ile  durum tespit  analizi ve  çözüm önerileri geliştirmeyi kapsayan  bir çalıştay ihtiyacının gündeme geldiğini söyledi.

İşçioğlu çalıştayın amacının; sorun tespit ve çözüm önerileri geliştirmek olduğunun altını çizerek,  mevcut durumun resmini çekip eylem planı hazırlamak  şeklinde tasarlandığını kaydetti.

İşçioğlu, çalıştaya tüm belediye başkanları, kaymakamlar ve ilgili İçişleri Bakanlığı  yetkililerinin davet edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim