Yıllardır Kıbrıs Türk halkının sırtından milyonlarca lira kazanç sağlayan ancak salgın sırasında tutundukları bencil tavırla vatandaşın öfkesiyle karşı karşıya kalan ülkemizin dev GSM operatörü Türkiye’ye oranla çok yüksek fiyatlarla halka hizmet sunuyor.

Türkiye ve KKTC’de birbirine benzer tarifeler karşılaştırıldığında ortaya büyük bir uçurum çıkıyor.

Fiyat uçurumunun ana sebebi ise ülkenin iki GSM operatörünün ortak fiyat belirlemesi yani tekelleşme olarak görülüyor.

Örneğin Türkiye Turkcell’’de  8GB internet,  her yöne 750dk,  her yöne 1000 SMS 35TL’ye fiyatlandırılırken KKTC Turkcell’de  2GB internet,  her yöne 600dk,  her yöne 600 SMS  125 TL’ye ücretlendiriliyor. Bu durumda KKTC fiyatının Türkiye Türkcell fiyatına oranla 4 kat daha pahalı olduğu görülüyor.

Türkiye’de yeni bir Turkcell hattı almak isteyen kullanıcı Hoş geldin paketi ile 7 GB internet, 500 dakika konuşmaya 32 TL ye sahip olurken KKTC’de hoş geldin paketi benzeri olan tanışma paketi ile sadece 1 GB internet, 50 dakika konuşma ve 50 SMS’e 30 TL ödemek zorunda bırakılıyor.

Söz konusu paketler kıyaslandığında Kıbrıs Türk halkı ya daha az ürüne 4 kat daha fazla para ödüyor ya da aynı fiyata 4 kat daha az hizmet alıyor.

Şimdi Kıbrıs Türk halkı Türkcell’in KKTC ve Türkiye arasında uyguladığı 4 katı bulan fiyat farkının nedeni öğrenmek istiyor.

Ülkemizdeki İki GSM operatörünün birbirine çok yakın fiyat politikası tekelleşme iddialarını körüklüyor.

Rekabet kurulunun GSM operatörlerinin fiyat politikalarını incelemesi ve Kıbrıs Türk halkını acımasız fiyatlardan kurtarması için harekete geçmesi bekleniyor.

Kıbrıs Time olarak Ülkemizdeki GSM operatörlerinin internet kullanımından konuşma ücretlerine uyguladığı fahiş fiyatları Türkiye fiyatlarıyla kıyaslayarak halkımızın farkındalığını artırmaya devam edeceğiz.

ÖRNEK FİYAT KARŞILAŞTIRMA

Türkiye Turkcell :    8GB internet,  her yöne 750dk,  her yöne 1000 SMS = 35TL

KK Turkcell:            2GB internet,  her yöne 600dk,  her yöne 600 SMS   = 125 TL

Türkiye Türkcell Hoş geldin Paketi:   7 GB internet, 500 dakika konuşma = 32 TL

KK Turkcel Tanışma Paketi:                1 GB internet, 50 dakika konuşma  = 30 TL

Türkiye Turkcell

KK TURKCELL

Editör: TE Bilisim