KITREB Yönetim Kurulu’ndan verilen bilgiye göre, program dahilinde, batı bölgesinin turistik çekim noktaları turist rehberlerine tanıtıldı.

Rehberliğini Ayşe Gökyiğit, Hasan Karlıtaş ve Cemal Anıl’ın yaptığı ve 2 gün süren programda, “Vuni Sarayı, Vuni Sarayı - Yeşilırmak parkurunda yürüyüş, Organik tarım alanlarında inceleme, Yeşilırmak köyündeki turizm potansiyelinin yerinde gözlemlenmesi, balıkçı tekneleri ile Petra tou Limnidi adası ziyareti, Soli antik kentinin ziyaret edilmesi, Eko köy Bağlıköy’ün gezilmesi, Yedidalga’da rüzgar sörfü hakkında bilgi alınması, Lefke turu, CMC maden alanları ve Lefke çöplüğünde Lefkeli Yavaş tiyatro ekibi tarafından sahnelenen ‘Godot'yu Beklerken’ tiyatro oyununun izlenmesi” yer aldı.

Eğitim çalışması neticesinde KITREB, batı bölgesinin alternatif bir turizm markası olması için elinden gelen tüm katkıya hazır olduğunu bildirdi.

Lefke çöplüğünde karşılaşılan manzaranın Birlik üyelerini üzdüğü kaydedilen açıklamada, Lefke bölgesinde, çok zengin, keşfedilmeyi bekleyen bir turizm potansiyeli bulunduğu, fakat çöplük ve CMC sorununun kalıcı bir çözüme kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

KITREB, eğitim gezisi esnasında, saptamış olduğu olumlu ve olumsuz noktalardaki görüş ve önerilerini yetkili mercilere ileteceğini de açıkladı.
Editör: TE Bilisim