Halk arasında “Kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı olarak sonlandırılmasıyla ilgili davanın 6 sanığın yargılandığı Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, iddia makamım ilk tanığı şahadetine dün de devam etti. Meselenin tahkikat memuru polis çavuşu Namık Kemal Baz, Ada Hospital’de incelenen ve şüpheli bulunan dosyalarda, başka ameliyat isimleri kullanılarak kürtaj yapıldığının tespit edildiğini söyledi.
Dünkü celsede, Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen 34 haftalık bebek ve diğer fetüslere ait
otopsi raporları ve Ada Hospital’de uzman tarafından incelenen ve şüpheli görülen 73 dosya emare yapılanlar arasında yer alırken, sanıklar Mehmetali Tunçbilek, Rasiha Serdaroğlu’nun ifadeleri ve sanıklara ait telefon kayıtlarındaki bazı mesajların okunması, öne çıkan detaylar arasındaydı. İddia makamının mahkemeye sunduğu emare sayısı ise 73’e çıktı.
Kist ameliyatı yerine kürtaj
Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasında, dün, iddia makamının ilk tanığı meselenin tahkikat memuru polis çavuşu Namık Kemal Baz, şahadetine devam etti.
Baz, Ada Hospital Hastanesi’nde uzman tarafından incelenen dosyalar arasında “kist” ameliyatı olduğu yazan ancak, şüpheli görünen bir kadını polise ifade almak için çağırdığını söyledi. Kadının polise gelerek “kist” ameliyatı olduğuna dair ifade verdiğini anlatan Baz, daha sonra bu kadından DNA testi için kan alındığını söyledi. Baz, kadından alınan kan örneğinin, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini ve orada incelemesi yapılan fetüslerden biriyle uyumlu olduğunun tespit edildiğini anlatarak, biyolojik annesinin söz konusu kadın olduğunu kaydetti. Daha sonra kadının yeniden polise çağırıldığını anlatan Baz, kadının suçunu kabul ettiğini ve bir gönüllü ifade verdiğini ifade etti.
Baz, Dr. Fahri Karagözlü’nün telefonunda tespit edilen, 23 haftalık hamileliğini sonlandırmak isteyen Türkiye’den bir kadınla mesajlaşmalarını mahkemeye aktardı. Ada Hastanesi’ndeki şüpheli bir dosyada, bir kadına “kist” ameliyatı yapıldığının yazdığını söyleyen Baz, aynı tarihlerde, kist ameliyatı olduğuna dair dosyası bulunan aynı isimdeki kadının, sanık Fahri Karagözlü’nün telefonuna Türkiye’den mesaj attığını, 23 haftalık bebeğinin alınması için biletini kesiğini ve KKTC’ye geleceğine dair mesajının tespit edildiğini söyledi.

KAYNAK: KIBRIS
Editör: TE Bilisim