Başpiskopos II. Hrisostomos, “doğal insanların” öğrenim görebileceği, eşcinsellerin bulunmayacağı okullar inşa etme niyetinde olduğunu açıkladı.

Alithia gazetesinin haberine göre, “Megaone” televizyon kanalına açıklamalarda bulunan II. Hrisostomos, eşcinselliği “sapıkça, doğa üstü ve günah” olarak nitelendirerek, inşa edeceği okullardaki öğrencilere, eşcinselliğin doğal bir şey olmadığını ve insanın kendini kötülüklerden koruması gerektiğini anlatacağını söyledi.

Habere göre II. Hrisostomos, önce bir anaokul inşa edeceğini; bunu yıllar önce yapmaya niyetlendiğini, ancak ekonomik kriz nedeniyle önceliği teoloji okuluna verdiklerini belirtti.

Gazete, Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in ise, II. Hrisostomos’un eşcinsellikle ilgili açıklamalarını yorumlamaktan kaçınarak, yalnızca yeni okullar yapılmasında taraftar olduklarını söylediğini yazdı.

Haberde, Güney Kıbrıs’taki Gay, Lezbiyen, Biseksüel, Transseksüel ve Interseksüel (LGBTI) bireylerin örgütlü bulunduğu “Accept-LOAT” örgütünden, Başpiskopos II. Hrisostomos’a, eşcinseller aleyhindeki söylemleri nedeniyle tepki yağdığı belirtildi.

II. Hrisostomos’un bu açıklamalarının “kabul edilemez” olduğunu ifade eden örgüt, bu açıklamalar nedeniyle Rum Başsavcılığı’na şikayette bulundu.
Editör: TE Bilisim