Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklamalarından satır başları şöyle: 

“Ben halkın oyu ile seçildim Erdoğan da. Demokrasiye gönül vermiş insanlarız biz. 15 Temmuz kalkışmasına daha sonucu belli değilken ilk tepkiyi veren biz olduk. Canlı TV programlarına bağlandım. Ben konu artık parti mitinglerine dönüştüğünde  yoktum. Ben, zor samanda dayanışma gösterdim.  Benim siyasi yaşamımı bilenler barışçıl bir çizgideyim. “

“Kıbrıs’ta 1974 harekatından haberi olmayanlar konuşuyor. Ben 27 yaşında bu harekatı yaşarken arkadaşlarım yanımda şehit düştü. Hiçbir şeyden haberi olmayanlar şimdi konuşuyor beni eleştiriyor. Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz. Kıbrıslı Türklerden her söyleneni ast üst ilişkisinde kabul eden bir şey de çıkmaz. Türkiye’nin iyiliğini isteyenleriz biz. Bizi olmayan bir yere çekmek istemeleri yanlış.”

“Ben diyalog dediğim zaman Suriye ile devletten söz ettim bazıları bunu teröristlerle diyalog istemişim gibi gösterdiler. Mehmetçiğin başka toprakların değil kendi sınırlarının bekçiliğini yapmalıdır diyorum. Ben bu demeci verdikten sonra zaten diplomatik çözümler gerçekleştirildi. “

Siz kendinizi Bir Türkiye düşmanı olarak görüyor musunuz?

“Allah aşkına Türkiye’nin yeteri kadar düşmanı yok mu? Kıbrıs Türk halkının seçtiği bir liderin Türkiye ye ne gibi bir düşmanlığı olabilir bunu konuşmak bile abesle iştigal.. Kendi kaynaklarımızın geliştirilmesini istedim bunun neresi Türkiye düşmanlığı. Sayın Tatar bunu iç politik argümanlarla kullandı.

Erdoğan ile ilişkileriniz nasıl? Görüşüyor musunuz?

"En yoğun görüşmeler müzakere sürecinde olur. Şu anda görüşmeler yok. Ben temaslarımı Büyükelçi vasıtasıyla yapıyorum."

"Türkiye'ye olan sevgimiz büyük. Kıbrıs Türk halkı ne Rumlara yama olmak istiyor ne de Türkiye'nin alt yönetimi olmak istiyor. "

Editör: TE Bilisim