Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 17.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, bu yıl da dolu dolu bir programla Kıbrıslılar’ın karşısına çıkıyor. Ülkemizde kültür sanatta marka haline gelen ve yıllardır dünyaca ünlü starları Kıbrıs’a taşıyan Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, 17 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Salamis Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde yine binlerce festival dostuyla buluşacak. Kültürel mozaik oluşturan programı ve kozmopolit izleyici yapısı, farklı kültür ve ülkeden insanların buluşma yeri olacak.

17.Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, yarın (17 Haziran Pazartesi) “Je Veux” şarkısı ile dünyada büyük bir başarı elde eden Fransız şarkıcı ZAZ konseri ile açılacak. Buğulu sesi ve sıra dışı duruşuyla ve“Je Veuz” şarkısıyla Avrupa ve Fransa’nın en beğenilen şarkıcısı unvanına sahip olan genç müzisyen ZAZ, yeni albümünün hızlı ritimli şarkılarını yarın akşam Salamis Antik Tiyatro’da festivalin açılışında söyleyecek.

20-21 Haziran’da Lefkoşa Belediye Tiyatro’su sahne alacak. Goran Bregovic “Wedding and Funeral Band” 24 Haziran’da sahne alacak. 27 Haziran’da Türkiye’nin ünlü gruplarından İnce Saz seyircileri ile buluşacak. 1 Temmuz’da Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer’i birlikte izleyeceğiz. Rojas Ve Rodriguez" Flamenko Topluluğu 4 Temmuz’da danslarıyla eşsiz bir gece yaşatacak. 9 Temmuz’da tutkulu şarkıların sanatçısı Luz Casal sesiyle bizi büyüleyecek. Yerli sanatçılarımızdan Erkan Erzurumlu ve Grubu 11 Temmuz’da sahne alacak. 15 Temmuz'da dünyaca ünlü sanatçı Natalie Cole konseri ile son bulacak.

Festivalin tiyatro dışındaki etkinlikleri tarihle sanatın içiçe olduğu Gazimağusa'daki Salamis Antik Tiyatro’da yapılacak. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından sunulacak olan “Kabare Kıbrıs” oyunu Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Bu yıl bir kez daha dünyanın ayakta alkışladığı yıldızları, yine sembolik ücretlerle, izleme fırsatını sunacak 17. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali’nin bilet fiyatları, “Goran Bregovic”, “Rojas Ve Rodriguez Flamenko Topluluğu” ve “Natalie Cole” 30 TL, “Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer”, “ZAZ”, “İnce Saz” ve “Luz Casal” 20 TL, “Kabare Oyunu” ve “Erkan Erzurumlu ve Grubu” 10 TL olacak.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu haricindeki diğer tüm etkinlikleri kapsayan kombine biletler 120 TL fiyatla satışa sunuldu. Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan ve Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden alınabilir. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.
 
Editör: TE Bilisim