Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genç Mücahitler Derneği Başkanı bugün Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr.İbrahim Benter hakkında dün basında çıkan haberler sonrası Kıbrıs Vakıflar İdaresine resmi bir ziyarette bulundu.R.R.D.D.Y.D Genel Başkanı Latif Akça yaptığı açıklamada,dün basına yansıyan olayda Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Merhum Dr. Fazıl Küçük’ün resminin duvardan indirilerek yerine II.Selim’in resminin asıldığı iddiaları hakkında görüştüklerini belirtti.

Akça yapılan görüşmede II. Selim’in resminin duvarda asılı bulunduğunu ancak Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün resminin de hala yerinde mevcut olduğunu belirtti. Kurucu Liderimiz Rauf Raif Denktaş’ın resminin neden asılı olmadığının da sorulduğu ziyarette Prof. Dr. İbrahim Benter : ‘’ Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlük görevine çok kısa bir süre önce geldiğini ve odada Kurucu Cumhurbaşkanımızın resminin olmadığını belirtti. Prof. Dr. İbrahim Benter konuşmasının devamında babasının TMT üyelerinden , kendisinin de Amarika’da Kıbrıs Türk Gencleri Derneğini ilk kuranlardan olduğunu ve Liderimiz R.R. Denktaş’ın da Amerika ziyaretlerinde kendilerini de ziyaret ettiğini söyledi.Benter geçmişte Dr. Fazıl Küçük’le ve R.R. Denktaş ile çok yakın bir aile diyaloğu oluğunu da vurguladı.

R.R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça görüşme sonunda Vakıflar İdaresine asılmak üzere Kurucu Cumhurbaşkanımız R.R. Denktaş’ın resmini Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’e takdim etti. Akça, basında çıkan haberlerin aslını yansıtmadığını Liderimiz Dr.Fazıl Küçük’ün resminin hala hak ettiği yerde olduğunu ve bu bağlamda Dernek olarak bu konun K.K.T.C. sınırları içinde her zaman takipcisi olacaklarını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim